Seitse nippi, kuidas saada hakkama ebameeldivate töökaaslastega

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Võib juhtuda, et sul on väga põnev ja rahuldustpakkuv töö, kuid ebameeldivad töökaaslased. Seega kuidas hakkama saada inimestega, kellega sa läbi ei saa, kuid kellega pead paratamatult kokku puutuma. 

  1. Mõtle neid nähes headele asjadele. Kui sul on töö, kust sa ei saa või ei taha ära tulla, siis on üks nipp, kuidas seda kõike taluda, kirjutab Business Insider. Kasuta kognitiivse käitumise trikki ehk kujutle, et kunagi saab sul see töö läbi või sul tekib võimalus lahkuda. Teine vähe lõbusam variant on huumor. Ehk naera oma ebameeldivate töökaaslaste peale ja usu, see aitab!
  2. Kõige ebameeldivamaid töökaaslasi väldi. Ja tee seda just silmast silma kohtumiste puhul, sest telefoni või meili teel on palju kergem inimestega suhelda.
  3. Kasuta võimu. Kui inimene, kes sinuga tööl halvasti käitub, on sinust n-ö ametiredelil madalamal, siis võta julgus kokku ja kehtesta ennast. Pea meeles, et sinu kõrgem positsioon annab sulle ka võimupositsiooni.
  4. Kogu tõendeid. Kui sa suudad koguda tõendeid ebameeldivustest, mis on sulle mõni töökaaslane põhjustanud, võid pöörduda ka oma ülemuse, personalitöötaja või isegi tööinspektsiooni poole.
  5. Proovi rääkida. See ei maksa midagi, kui sa üritad viisakalt ja rahulikult ebameeldiva töökaaslase käest küsida, kas ta võiks sinuga käituda viisakamalt või milles on tema probleem. Vahest võivad inimesed sellest väga ära ehmuda ja muutuda.
  6. Kui sa näed, et ta käitub ka teistega halvasti, siis ühendage jõud. Mõni inimene, kes on kiuslik ja ebameeldiv, võib sihikule võtta mitu töökaaslast ja kui see sulle silma jääb, siis ühenda nendega jõud.
  7. Seisa enda eest. Kui sa ikkagi tunned, et teine teeb sulle põhjuseta liiga, siis ära lase endale n-ö pähe istuda, vaid võitle vastu. See muidugi ei tohiks toimuda töökeskkonnas ja teiste töökaaslaste ees.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles