Mees, pane tähele: seksika habeme saladused

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kui veel mõned aastad tagasi eelistasid habet kasvatada vaid Kalamaja hipsterid ja kultuurielu avangard, siis nüüdseks on linnapildis habemega mehi näha aina rohkem. Hoolitseda saab karvakasvu eest nii selleks mõeldud salongis, kuid viimistlemisega tuleb tegeleda ka kodus.

Habemehoolitsus barbershop’ist

Kuigi habemekandjaid on meeste seas üha enam, tuleb barber’ite ehk professionaalsete habemeajajate sõnul kena habeme eest hoolitseda samamoodi nagu juuste eest, tõdes Lumberjack Barbershopi juhataja Hugo Paul Aav. «Kõige levinum soov on: «Tehke mu habe ilusaks.» Üldiselt on selleks vaja puhastada habeme piirjooned, õhendada külgi ja korrigeerida vuntsi,» ütles Aav, kes on ka ise uhke habemekandja.

Seejuures sõltub habememood tavapäraselt tellija «materjalist» ehk habemekasvust, mida on teatud maani igal mehel võimalik ka toiteainete rikka toiduga mõjutada. Näiteks E-vitamiin parandab kahjustatud karvanääpse ning vitamiin B7 soodustab karvakasvu kiirenemist.  Lisaks mitmetele B-rühma vitamiinidele on habeme normaalse kasvu jaoks vajalikud ka teised vitamiinid ja mineraalid, nagu A-, C-, E- ja D-vitamiinid ning tsink, raud, kaltsium ja magneesium.

Ehkki enamasti külastavad barbershop’e 20–30-aastased mehed, peaks Aava sõnul iga mees vähemalt korra elus habemetöökoda väisama. «See on vägev kogemus ja selleks ei pea olema kindlat tüüpi habemik,» lisas Aav. See tähendab, et nii palju, kui on inimesi, on ka erinevaid soove ja erinevaid habemeid. «Loomulikult sobib osadele ka clean shave,» kinnitas Aav, mistõttu võivad barbershop’is käia ka need, kes habemest sootuks lahti tahavad saada. «Hetkel on levinumad pikem habe teravate põsejoontega, aga ka lühem habe, mis on korrektselt viimistletud,» tõi Aav esile aastalõpu habemetrendid, tõdedes siiski, et kõik habemed on moes, kui nende eest on hoolitsetud.

Habemehoolitsus kodust

Aava sõnul areneb Eestis habemekultuur sarnaselt muu maailmaga jõudsalt, mistõttu on mehed üha teadlikumad erinevatest habemehoolduse võimalustest ning lisaks tavapärasele pardli või žiletiga habemeajamisele, tuntakse huvi ka uudsemate lahenduste vastu. Ühtlasi on levima hakanud ka habemeõlid ning vaikselt koguvad populaarsust vuntsivahad ja habemešampoonid.

«Üldiselt ei ole habeme eest hoolitsemine väga keeruline: kammi, pese, kasuta habemeõli, anna vahaga kuju ja piira habet regulaarselt,» sõnas Aav. Seega saab tänasel päeval väga edukalt habeme eest hoolt kanda ka kodus. «Esmatähtis on omada head ja töökindlat pardlit. Pardli kasutamine peab mehe jaoks olema mugav ning meie klientide tagasiside põhjal on oluline ka mitmekülgsus ja kiirus – seadet peab saama kiiresti täislaadida ning plussiks on ka erinevate seadistustega piirelid ning kammid,» selgitas Philipsi pardlite esindaja Karmo Sahtel.

Nii vuntsi ja habet kasvatades või ka siledat lõuga eelistades seisavad paljud mehed silmitsi tundliku nahaga. Spetsialist hoolitseb selle eest, et nahk oleks salongist väljudes niisutatud, kuid koduses hoolduses tasub eelistada pardlit, millel on naha kaitsmise süsteem. Nii saab tagada, et kui mood muutub või soov habemest loobuda tekib, on habeme all ka hooldatud nahk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles