Värske uuring: intelligentsed mehed eelistavad suurema tõenäosusega seda suhtetüüpi

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Intelligentsed mehed on naiste seas hinnas, sest kellele ei meeldiks tark mees, kuid nüüd selgub, et targad mehed eelistavad ka abielluda ja pikalt abielus olla.

Mõned evolutsioonipsühholoogid väidavad, et inimese aju võimekus on arenenud läbi protsessi nimega «seksuaalne valik» ehk targad inimesed leiavad kergemini kaaslase, on viljakad ja stabiilsed, kirjutab Psychology Today. See kinnitab teooriat, et targad mehed ka abielluvad suurema tõenäosusega. See jällegi on vastuoluline seos, kuna targemad mehed üldjuhul teenivad ka rohkem, seega fakt, et nad rohkem abielluvad võib olla hoopis seotud sellega, et neil on parem ligipääs ressurssidele.

Soome teadlase Jaakko Aspara uuring aga just seda hüpoteesi kinnitab. Teiseks mõjutavaks faktoriks, miks abiellutakse on aga raha või jõukus. Aspara jagas katses IQ skoorid kolmeks komponendiks: verbaalne, loogiline ja numbriline võimekus. Tuli välja, et verbaalne ehk sõnaline võimekus on abiellumise tõenäosust silmas pidades kõige olulisem.

Samuti võib verbaalse võimekuse taga olla fakt, et mida sõnaosavam on mees, seda suurem on ka tõenäosus, et sa suudab n-ö «naise ära rääkida» ja teised konkurendid eemale peletada. Seega, kui sinu unistuseks on abielluda, siis tasub ülikooliprofessoritel ja tedlastel silm peal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles