Iluteenindaja selgitab: miks on iluteenused nii kallid?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Toome
Kristina Toome Foto: Erakogu

Kui vaadata iluteenuste hinnakirja, võib võtta korraks mõtte pähe küll, et kas seda ikka on vaja. Tuleb aga välja, et tegelikult pole asi sugugi nii trööstitu – iluteenused on mujal riikides tegelikult aga tunduvalt kallimad kui meil Eestis. Samuti tunduvad mõned välismaised ilutrendid väga hulljulged, aga ka selles on Eesti naised tegelikult ühed julgemad.

Uurisime WoW Studio ilusalongi ja koolituskeskuse omanikult ja ilutegija Kristina Toomelt, kuidas on asjad välisriikides. Toome olulisemateks saavutusteks ilumaailmas on 2015. aasta lõpus Moskva maailmameistrivõistlustel saavutatud neljas koht volüümripsmete vallas, eelmisel aastal Lätis Baltic Beauty Cupil saavutatud ripsmete lamineerimise ja botoxi esimene koht ning Eesti Baltic Beauty Cupil saavutatud üldvõit ehk Grand Prix. Ilumaailma võistluste või koolituste tõttu on ta käinud paljudes maailma maades.

Millised on riigid, mis on teie ilukätt tunda saanud?

Riigid, kus oleme käinud, on näiteks Läti, Soome, Venemaa, Rootsi, Norra, Hispaania Gran Canaria saar. Gran Canarial käisime eelmisel aastal koolitust tegemas ning see oli väga huvitav kogemus, kuna seal oli ainult üks inimene, kes oli hispaanlane ja sealtkandist pärit. Sinna olid kokku tulnud peamiselt Inglismaa, Rootsi ja Venemaa tüdrukud.

Mis teid põhiliselt välisriikidesse viib, kas käite koolitustel, ise inimesi koolitamas või võistlemas?

Laiem valik, mis tuleb riikidest kokku, on ikka see, et me käime koolitamas. Küll aga käin mina ise ka Soomes teenust pakkumas, olen aastaid käinud sama tegemas ka Norras. See oli isegi enne, kui ma alustasin iluteenustega Eestis.

Kui me võtame enda lähedalt Soome ja Norra, siis kas nendes riikides on iluteenused palju kallimad kui meil?

Iluteenused on igal pool kallimad kui Eestis. Kui aus olla, siis Eesti on üks kõige odavamate iluteenustega riik. Eesti inimesed peaksid selle üle väga õnnelikud olema.

See tuleneb kindlasti palkade vahest. Kuigi kui tuua näiteks Läti, siis ka seal on iluteenused kallimad, kuigi palgad on meiega sarnased. Asi võib olla ka selles, et iluteenindajaid hinnatakse mujal maailmas märgatavalt rohkem kui Eestis. Eestis on see juba igapäevane nähtus, et iga viies naine on iluteenindaja. Iluteenindajaid on meil palju, kõik ei ole saanud põhjalikku õpet ning tänu sellele ei ole töökvaliteet nii kõrge, kui see peaks olema.

See on ka asi, mis viib hinnad alla ja meie nimetame seda turu solkimiseks, mis meil Eestis tegelikult toimub. Kes suudab odavamat hinda pakkuda, saab mingiks ajaks palju kliente. Meie ise selle vooluga kaasa ei ole läinud, sest paraku on nii, et mida kõrgem on hind, seda kvaliteetsem on kliendibaas. Ma arvan, et Eesti iluteenindajad peaksid hakkama kõige pealt ennast hindama, siis hakkavad teda hindama ka kõik teised.

Kui me võtame võrdluseks kasvõi oma naaberriigid, siis kas on vahe sees, millised on ilutrendid seal ja millised siin? Mida soovivad välisriikide naised?

Soome naiste soovid on meie omadega ikkagi üsna sarnased. Küll aga on Soomes Eesti ilutegijad väga hinnatud. Samuti on sealsed kliendid väga rahuolevad, avameelsed ja tunnustavad – Soome klient kirjutab kolm päeva hiljem ja ütleb, kui rahul ta tulemusega on. Iga kord, kui klient läheb ära, on tunne, et sul on üks fänn juures. Eestlane sellist tagasisidet nii tihti ei jäta.

Kui rääkida ilutrendidest, siis Eesti naised on ühed julgemad. Norras on volüümripsmed justkui kosmosest Maa peale saabunud utoopia, millest keegi mitte midagi ei tea. Seal on populaarne väga naturaalne teenus.

Ilumaailma tippude tipuks peetakse Venemaad, kus on tõesti parimad koolitajad, parimad iluteenindajad ning nad teevad võistlustel parimaid tulemusi. Eestlased on tegelikult väga tugevasti Venemaa kannul, enamasti me oleme ikka koos poodiumitel.

Mis on see, mis on jätnud teid siiski Eestisse iluteenust pakkuma?

Ma ei saa öelda, et ma olen jäänud Eestisse iluteenust pakkuma, vaid ma olen jäänud Eestisse elama, sest mulle meeldib Eesti. Ma armastan seda kohta, mulle meeldivad minu inimesed. Mul on olnud väga palju võimalusi minna erinevatesse riikidesse: Prantsusmaale, Soome, Rootsi, Norrasse, Hispaaniasse. Aga minu süda on siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles