Retseptisoovitus: vitamiinidest pungil soba salat

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig jagab retsepti oma lemmiksalatile, millel on kaks söömisvõimalust – kohe soojalt või siis hiljem mahajahtunult. 

Vaja läheb:

  • 200 g brokolit
  • 1 porgand
  • 50 g soba nuudleid
  • ohtralt koriandrit (no ikka terve pott)
  • mõnusalt münti (vähemalt 20 lehte)
  • 3 vart rohelist sibulat

Kastmeks

  • 0,5 laimi mahl
  • 0,5 tl mett
  • 1 tl tumedat sojakastet
  • 1 tl õli
  • 0,5 tl seesamiõli (katseta alguses isegi pisut vähemaga)

Juhtnöörid

1. Aja keema potitäis soolaga maitsestatud vett.

2. Tükelda brokoli õisikuteks, varreosa lõika umbes 1 cm paksusteks viiludeks, viska need keevasse vette ning lase neil umbes 5-6 minutit podiseda, kuni need on pehmemad, aga kindlasti mitte lödid.

3. Õngitse brokoli vahukulbiga potist ning tõsta taldrikule pisut jahtuma.

4. Viska nüüd samasse vette keema soba ehk tatranuudlid ning lase neil podiseda kuni valmimiseni - nii umbes 5 minutit läks mul, aga kontrolli paki pealt igaks juhuks keemisaega - on erinevaid sorte. Kui nuudlid valmis, siis kurna ning loputa korraks jaheda veega üle.

5. Keemiste ajal koori porgand ning viiluta see koorimisnoaga pikkadeks ribadeks, haki koriander (ka varred), korja mündilt lehed ning lõika sibul umbes 1 cm juppideks.

6. Sega omavahel kokku kõik kastmeained. Seesamiõli lisa ettevaatlikult, kuna tegemist on väga tugeva maitsega. Maitse ja vajadusel lisa veel pisut soola.

7. Selleks ajaks, kui nuudleid kurnad, peaks kõik muu hakitud olema.

8. Sega kõik kokku ning söö kas kohe soojana või hiljem jahtunud salatina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles