Viis nippi, kuidas jõulude ajal ülesöömist vältida ja hästi magada

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Jõulude ajal kipume sööma üsna rasvaseid ja kaloririkkaid jõulutoite, mis võivad mõjutada ka meie und. Eksperdid on aga välja toonud mõned nõksud, mis aitavad pühade ajal ennast paremini tunda ja magada.

  1. Ära säästa kaloreid õhtuks. Võib tunduda hea mõte päeval nälgida, et õhtul jõululaua taga ennast täis õgida, kuid see ei ole üldse hea mõte, kuna see võib lõppeda ülesöömisega, kirjutab Huffington Post. Proovi isegi pühade ajal süüa regulaarselt.
  2. Söö mõistlikke koguseid. Kuigi uhke ja isuäratava pidulaua taga on raske ennast talitseda, siis proovi seda ikkagi teha, sest mida rohkem sa sööd, seda raskem on organismil seda seedida. Peale selle, kui söömine jääb õhtusse, siis langeb seedimise koorumus öötundidele, mis teeb raskemaks ka magamajäämise ja segab und.
  3. Lõpeta söömine, kui sul on kõht täis. Kui sa tunned, et kõht on täis, siis ära rohkem juurde võta. Hea nipp selleks on panna endale ports, mis piisav, et sul saaks kõht täis ja ei teki vajadust juurde võtta. Ülesöömine ei mõjuta ainult und, vaid ka kogu keha tervist.
  4. Vali, mis ajal sööd. Kui sa tõesti ei suuda vastu panna, siis söö suurem kogus pigem päeval, siis mõjutab ka see und vähem. Magamise ja söömise vahele võiks jääda umbes kaks tundi. 
  5. Pea piiri kokteilide ja kohviga. Seda on ehk kõik kuulnud, et enne magama minekut ei tasuks alkoholiga, eriti ei tohiks patustada kokteilidega, mis peale alkoholi sisaldavad veel palju suhkrut ja kaloreid. Kofeiin õhtusel ajal ei ole samuti und soodustav.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles