Tippkokk annab nõu: kuidas valmistada ideaalset pastat?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pasta keetmine tundub ühtpidi lihtne, kui teistpidi keeruline. Kuidas valmistada pastat nii, et ta oleks iga kord ideaalne nagu Itaalia restoranis?

Paljud arvavad, et pasta keetmisel on kõige olulisem keeduveele soola lisamine, kirjutab Daily Mail. See on tippkokk Scott Conanti hinnangul samuti oluline, kuid on veel üks tähtsam asi, mille peale enamus inimesi ei tule.

Conant ütleb, et tegelikult on pasta keetmisest olulisemad hoopis järgnevad sammud. Kui pasta on valmis, siis ei tohi kindlasti ära visata keeduvett, mida tuleb umbes tassitäis lisada tomatikastmele. Samuti on oluline mitte pastat tomatikastme sees keeta, vaid kõigest sinna kasta.

Kõige parema pasta saab tippkoka sõnul nii, kui keeta pastat 10 minutit. Samal ajal tuleb praadida peotäis küüslauku, üks chilli, näpuotsatäis soola koos tükeldatud tomatitega. Kui tomatid hakkavad pehmeks muutuma, siis lisada tassitäis pastakeetmisvedelikku ja oota, kuni keemiseni. Seejärel kurnata pasta ja lisada kastmele ning soovi korral võib veel lisada pool tassi keetmisvedelikku ja soola. Serveerida kohe!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles