Põhjused, miks ebatervislike harjumustega partner maha jätta

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Armumise faas võib olla pimestav ja ohumärgid võivad tihtipeale jääda märkamatuks. Kuid teatud ebatervislikud või -terved harjumused on tegelikult täiesti adekvaatne põhjus lahku minna.

Kui ollakse armunud, siis võidakse silm kinni pigistada, et partner ei jaga näiteks meie trennipisikut või armastab ülekõige rämpstoitu ja alkoholi, kirjutab Hello Giggles. Sellistel põhjustel suhte lõpetamine tundub esmapilgul pealiskaudne, kuid tegelikult on need põhjused tähtsamad, kui me arvata oskame.

Teise inimese halvad harjumused mõjutavad ka meid. Näiteks, kui keegi ahelsuitsetab, mõjutab see temaga koos elava inimese tervist sõna otseses mõttes ehk passiivse suitsetamise kaudu. Seega ei tohiks selliseid asju alahinnata.

Mõned ebatervislikud harjumused on tolereeritavamad kui teised. Näiteks kui selgub, et su partner on sõltuvuses narkootikumidest, siis tundub kõigile täiesti arusaadav, et tuleb lahku minna. Ühiskondlikult tolereeritavamad pahad harjumused aga nagu suitsetamine, alkoholi liigtarbimine, rämpstoit jmt on aga saanud nii igapäevaseks, et neid aktsepteeritakse. See aga ei tähenda, et keegi oleks sunnitud nende pahedega koos elama ja neid taluma.

See, kas sellised harjumused hakkavad suhet pikemas plaanis mõjutama, oleneb ka sellest, millise suhtega on tegu. Kui aga on soov partneriga, kellega neid halbu harjumusi ei jagata, kunagi pere luua ja maja osta, siis on küsimus vägagi tõsine. Sõltuvuse käes kannatavad inimesed on üldjuhul ebausaldusväärsed ja probleemsed.

Lõppude lõpuks on see igaühe enda otsustada, kellega ja millises suhtes ta soovib olla. Uuringud aga näitavad, et inimesed, kellel on tervist mitte kahjustavad hobid ja harjumused, elavad kauem koos. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles