Miks äratuskella edasi lükkamine võib rikkuda sinu päeva?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Esimesed edasilükatavad äratuskellad olid algelised ning nende mehhanism lubas edasi lükata vaid kuni kümme minutit. Tänaseks teame unest ja tervisest juba rohkem. Kas sa tead, kuidas äratuse edasi lükkamine võib sinu edasise päeva rikkuda?

Äratus katkestab sinu une. Kui otsustad veel edasi magada, siis oli esimene äratuskell lihtsalt sinu une segaja. See võib muuta sind edasiseks päevaks uimaseks, mis töötab sinu hilisema äratuse idee vastu.

Hilisem äratus ajab sassi organismi ööpäevase rütmi. Ööpäevane rütm on vastutav bioloogilise protsessi eest. Lisaks vastutab see melatoniini tootmise eest, mis on tuntud kui unehormoon.

Kohene ärkamine tekitab kehale vähem stressi kui see, et ärkad mitu korda üles ja lased kehal arvata, et lähed uuesti magama tagasi. Üheksa minut ei anna sinu enesetundele midagi juurde, kuid tekitab päevaks kehvema enesetunde ja väsimuse, kirjutab TheSun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles