Mehed mõtlevad magamisest ja toidust sama palju kui seksist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed mõtlevad seksist iga seitsme sekundi järel, kas pole? Mitte hiljutise uuringu kohaselt, mille andmeil mõtisklevad nad magamisest ja toidust sama palju.

Keskmiselt mõtlesid tudengiealised mehed ühes päevas seksile 18 korda ja naised 10 korda, kuid uuringus leiti, et esimesed mõtlesid ka toidust ja magamisest rohkem, vahendas livescience.com.

«Teisisõnu, seksuaalsetes mõtetes polnud midagi erilist,» ütles uuringu autor, USA psühholoog Terri Fisher. «Mehed mõtlesid võrreldes naistega igale tervisega seotud teemale rohkem, mitte ainult seksile.»

See, et mehed mõtlevad seksile iga seitsme sekundi järel, on Fisheri sõnul linnalegend, kuid vähe on usaldusväärseid uuringuid, mis selgitaksid, kui palju on inimestel tegelikult erootilisi mõtteid.

Enamik uuringutes on osalejad pidanud mõtlema tagasi enda päevale või nädalale ja proovinud meenutada, kui palju seksile mõeldi – selline meetod ei anna alati usaldusväärseid tulemusi.

Selle asemel palus Fisheri meeskond tudengitel väikest loendurit kaasas kanda. Et nad ei kalduks seksile mõtlema, öeldi osalejatele, et neilt küsitakse tervisega seotud teemade kohta. Seejärel paluti 60 protsendil osalejatest vajutada mõõdikunuppu, kui nad mõtlesid seksist – teistel paluti pidada arvestust enda mõtete kohta toidust ja magamisest.

«Stereotüübi järgi mõtlevad mehed seksist pidevalt ja naised sellest harva,» ütles Fisher. Uuringus leidsid nad samas, et mõtted seksist varieerusid suures ulatuses, alates ühest mõttest päevas, kuni 388 salvestatud mõttekilluni päevas.

Arvestades viimatimainitu uneaega, tähendab see, et mees mõtles seksile iga 158 sekundi tagant, mis on ikkagi märksa vähem kui «seitsme sekundi legend» eeldab.

Fisheri sõnul mõtlesid uuringus osalenud mehed seksile keskmiselt veidi rohkem kui üks kord igal ärkveloldud tunnil ja naised umbes poole vähem. Samas ei pööranud esimesed seksile rohkem tähelepanu kui toidule ja magamisele, leidis Fisher.

Naine selgitas, et erinevus võib tuleneda sellest, et mehed on lihtsalt pidevalt teadlikud oma füüsilisest seisundist või on nad julgemad nupule vajutama, et enda kehakeskseid mõtteid salvestada.

«Naiste ja seksuaalsuse ning naiste ja toidu kohta on mitmeid stereotüüpe,» ütles Fisher. Naised, kes tunnistasid küsimustikes, et neile läheb teiste arvamus rohkem korda, märkisid ka vähem seksi ja toiduga seotud mõtteid üles.

Magamisele mõtlemist tunnistasid naised võrdsel määral, kuid uni ei ole ka stereotüüpide aluseks. Tulemustest võib järeldada, et naisi, kuid mitte mehi, mõjutab ühiskondlik surve sellele, mida peaks mõtlema või millest mõtlemist tunnistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles