Seksides sandiks: kuus kõige ohtlikumat seksuaaltegevust maailmas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seks.
Seks. Foto: Vida Press

Seksides võib tõepoolest surra või eluohtlikult viga saada. Seksuaalvigastuste liigitamine või kategoriseerimine on aga väga keeruline.

Teadusportaal IFLScience kirjutab, et enamasti märgitakse seksiga seotud surmade põhjendustel näiteks «ülepingutus korduvate liigutuste tagajärjel» või «kokkupuutel vibratsiooniga». Ka seksi tõttu tekkinud südameinfarktide hinnangud on väga erinevad. Kui ühest allikast võib välja lugeda, et USAs on selliseid ohvreid aastas 11 000 (peamiselt eakad mehed), siis teise allika väitel on neid tunduvalt vähem, kümneid kuni sadu inimesi aastas.

Seetõttu ei saa kindlalt välja tuua seksiga seotud surma põhjuseid, kuid õnnetuste ja vigastuste põhjal saab reastada seksuaaltegevusi, mis on kõige ohtlikumad. Siin on kahanevas järjekorras teaduslike allikate põhjal kuus kõige riskantsemat tegevust.

6. Oraalseks

Olgu tegu naise või mehega - suuseksi tehes on suurim oht vihastada oma selga. Kuna selle akti tahtmatu vigastuse oht pole väga suur, on oraalseks üks ohutumaid asju, mida voodis ette võtta.

5. Sekslelude või teiste esemete kasutamine

Seksmänguasjad võivad olla väga erineva suuruse ja kujuga, mistõttu on ka nendega seotud vigastused igaüks omamoodi.

4. Sekspoos, mille puhul naine on mehe peal

Naise tupp on väga vastupidav ja tupe rebenemist tuleb üsna harva ette. Seevastu peenis võib kergemini murduda ja viga saada. Kuigi peenise murdumine on harv õnnetus, tuleb sellest rohkem rääkida, et mehed julgeks häda korral abi paluda ja arsti juurde minna.

3. Masturbeerimine

Masturbeerimine oma käega või teisel selle teha laskmine on samuti ohuks peenisele, mis võib liigse agaruse korral murduda. Peenise murdumist võib põhjustada lisaks selle surumine kitsastesse pükstesse.

2. Misjonäriasend

Väga levinud sekspoos on samuti üks ohtlikumaid peenise murdumise ohu tõttu. Vigastused tekivad enamasti suures kirehoos, kui peenis kogemata tupest välja lipsab ja sellele järgneb trauma.

1. Koerapoos

Soost ja kehaavausest sõltumata on koerapoos üks kõige suuremaid peenise murdumise põhjustajaid (41 protsenti kõigist peenise murdumise juhtumitest). Kuigi erinevate uuringute puhul on veidi vaidlusi, kas kõige ohtlikum on mehe peenisele poos, kus naine on peal või koerapoos, on viimane siiski allikate võrdluses keskmiselt riskantsem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles