Maailma vanim noor isa tähistas 101. sünnipäeva

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Janie Airey/Scanpix

India endine maadleja ja põllumees Ramjit Raghav (sündinud 1916) on mitteametlikel andmetel maailma vanim noor isa. 

Ta elas abikaasaga Lõuna-Indias ja väidetavalt sai esimest korda isaks 94aastasena. Tema naine Devi oli siis 59aastane. Poeg sai nimeks Bikramjeet. Teine poeg, kes sai nimeks Ranjeet, sündis perre siis, kui mees oli 96. Taimetoitlasest mehe sõnul oli ta naisega vahekorras kolm korda päevas. India meedikute kinnitusel on lapse viljastamine nii kõrges vanuses küll ääretult haruldane, samas olevat selleks vaja ju vaid üht spermatosoidi.

Kolmandat last paar saada ei soovinud majanduslike raskuste tõttu. Paari suhetesse tekkis mõra 2013. aastal, kui nende vanem poeg läks kaduma, kuna naine jäi bussis magama. Sama aasta oktoobris võttis naine noorema poja kaasa ja lahkus kodunt ega pole väidetavalt siiani naasnud. Mees pole naise ja poja tagasituleku lootust siiski kaotanud.

Guinnessi rekordite raamatu andmeil on maailma vanim noor isa Austraalias elanud Les Colley (1898–1998), kes sai üheksanda lapse isaks 92aastasena. Fidžilt pärit lapse emaga tutvus ta kohtinguagentuuri kaudu.

Allikas: Wikipedia.org

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles