10 põhjust, miks masturbeerida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kas sa teadsid, et iga viies 25–29-aastane mees masturbeerib vähemalt neli korda nädalas. Samas vanuses naistest aga teeb seda ainult 5 protsenti. Eneserahuldamisel on aga mitu positiivset külge ning seda tasuks tihedamini teha.

  1. See hoiab su vaagnalihased vormis. Samuti hoiab see n-ö ärkvel su keha orgasmi tekitavad funktsioonid, kirjutab Prevention.
  2. Vähendab valu. Hormoonid, mis selle käigus eralduvad, aitavad kergete pea- ja muude valude puhul.
  3. Aitab lõdvestuda. See vabastab endorfiine, mis tekitavad hea tuju ja vähendavad stressi.
  4. Paljastab sulle sinu tõelised seksuaalfantaasiad. Kui sa oled üksi, siis sa oled vaba kõrvalistest pingetest ja pilkudest ning õpid paremini tundma oma keha ja seda, mis sulle tegelikult meeldib.
  5. Sa ei pea seda tehes kellelegi meeldima. Sa muidugi võid süüdata küünlad ja panna mängima sensuaalse muusika, kuid fakt on see, et sa ei pea kellelegi muljet avaldama.
  6. See aitab sul ennast avastada. Masturbeerimine aitab aru saada, milline on sinu seksuaalsus, sinu keha erogeensed kohad ja mida sa seksilt tahad.
  7. Sooloseks on täiesti ohutu. Sa ei pea näiteks muretsema, kas kondoom on ikka terve ja kas sa äkki jääd rasedaks. Üksi seksida on täiesti pingevaba!
  8. See tõstab sinu libiidot. Masturbeerimine tõstab sinu seksuaalset iha ja see tuleb kasuks siis, kui sa oma partneriga seksid.
  9. Sa saad valida ise, mis ja kuidas. Sa ei pea olema poosis, mis on sulle näiteks ebamugav ja sa saad ise valida, kus ja kuidas.
  10. See on väga mõnus. Orgasmi saamine ei saa ju olla ebameeldiv.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles