Igal aastal sünnib Eestis ligi 900 last enne oma õiget aega

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

17. novembril tähistatakse rahvusvahelist enneaegsete laste päev. Eestis tähistatakse seda päeva MTÜ Enneaegsed Lapsed eestvedamisel juba viiendat korda. 16. novembril toimus MTÜ Enneaegsed lapsed eestvõtmisel Tallinna Teletornis lastevanemate konverents: «Väikese inimese suured sammud», mille peateemaks olidki enneaegsed lapsed.

Igal aastal sünnib Eestis ligi 900 last enne oma õiget aega. Lapse sünd peaks olema üks elu kõige tähtsamaid ja positiivsemaid kogemusi. Tuua laps ilmale enne tähtaega, on nii ema kui pere jaoks märkimisväärne emotsionaalne trauma. Igasugune toetus on lapsevanematele väga oluline.

Üheks populaarseks toetuse avaldamise viisiks on lilla värvuse kasutamine oma hoone valgustamisel. Erinevatel aastatel on Eestis selles osalenud ITK Keskhaigla, Tallinna Lastehaigla, Tallinna Teletorn, Solarise keskus ja Kaarli kirik, lisaks Vanemuine ja Sadamateater Tartus.

MTÜ Enneaegsed lapsed loodi 2013. aastal eesmärgiga toetada enneaegseid lapsi, nende vanemaid ning lähedasi. Oma eesmärgi täitmiseks oleme korraldanud erinevaid kogumiskampaaniaid, millest saadud tuluga oleme toetanud haiglaid enneaegsetele lastele vajalike vahendite soetamisel.

Konverentsil Tallinna Teletornis võtsid erinevate enneaegsete lastega seonduvatel teemadel sõna doktor Liis Toome, Livia Laas, Saale Kibin, doktor Adik Levin jt. Peale selle esitlesid oma tooteid esmaste beebiriiete ja hooldustarvete firma Babybox Estonia, tundlike ja allergiavastaste hügieenitoodete firma Neutral, suhkruvabade šokolaadide tootja Sugerless ja beebirõivaste firma Sume. 

Eile toimus Tartus Athena Keskuses ka heategevuslik kontsert, mis oli pühendatud enneaegsetele lastele ja nende vanematele ning meditsiinipersonalile. Huvi korral vaata: www.enneaegsedlapsed.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles