Miks ei tohiks juba enne rasedaks jäämist alkoholi juua?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tuleb välja, et alkoholi ei tohiks tarvitada mitte ainult raseduse ja imetamise ajal, vaid ka juba enne, proovimise ehk eostamise faasis.

Teadlased väidavad, et naised, kes tarbivad alkoholi juba lapse eostamise faasis, võivad riskida lapse ülekaalulisusega, kirjutab Daily Mail. Alkohol nimelt mõjutab enne sündi naise platsentat ja selle kaudu ka last. Alkoholi tarbimine varases raseduse staadiumis aga lapse kaalu ja tervist niivõrd palju ei mõjuta.

Kõige rohkem mõjutab see pigem nooremaid naisi, kes ei planeeri rasestuda ja tarbivad palju alkoholi. Alkoholi tarbimist raseduse ajal seostatakse samuti mitme haigusega nagu näiteks fataalne alkoholisündroom.

Raseduse planeerimisel peaks silmas pidama ka seda, et alkohol vähendab nii naiste kui meeste viljakust ehk naise munarakkude ja mehe sperma kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles