Seitse levinud viga, mida rasestumisvastaste vahenditega tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Enamus naisi kasutab antibeebipille või mingit muud raseduse vältimise vahendit vähemalt mõnda aega elu jooksul. Samas levib ikka veel sellega seoses palju eksiarvamusi, hooletust ja müüte.

  1. Sa teed pillidega pause. Tõenäoliselt on keegi sulle öelnud, et aastaid pille võtta on tervisele kurnav ning kui on soov rasestuda, siis pikaajaline pillide võtmine seda ei soodusta, kirjutab The List. See aga ei vasta tõele. Pillide mõju kaoub 48 tunni järel peale nende ärajätmist. Sellegi poolest ei soovitata pille võtta väga kaua.
  2. Sa ei ole järjekindel. Pille peab võtma iga päev ja hea oleks, et ka ühel ja samal ajal. Isegi kui üks pill jääb vahele, võib juba rasestuda.
  3. Kasutad imetamist rasestumisvastase vahendina. Fakt on see, et rasestuda võib ka imetamise ajal, seega sellele loota ei ole mõistlik.
  4. Vahetad rasestumisvastast vahendit ja jätad vahele pausi. Kui otsustad vahendit vahetada, siis ära jäta pikka pausi, kus sa mitte midagi ei kasuta. Hea variant on kasvõi kondoom.
  5. Kasutad vale rasestumisvastast vahendit. Kui sul hormonaalsed pillid või plaaster tekitab peavalu, väsimust või veel midagi, siis pöördu oma arsti poole ja koos leiate te õige ja sulle sobiva variandi.
  6. Sa ei kasuta hormonaalseid vahendeid, kuna sa arvad, et see mõjub halvasti viljakusele. Hormonaalsed vahendid ei mõjuta kuidagi viljakust ega hiljem laste saamist. See on levinud müüt, mis ei vasta tõele.
  7. Sa ei kasuta rasestusmivastaseid vahendeid, kuna sa arvad, et ei jää rasedaks. See, et sul on mõned korrad juhtunud, et kaitsmata vahekorrast rasedust ei teki, ei tähenda, et sa rasedaks ei jäägi. Võib olla ka kroonilisi haiguseid, mis raskendavad rasedaks jäämist, kuid see ei tähenda, et see on välistatud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles