Keha räägib sinuga: üllatavad märgid, et keha on stressis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pierangelo Roberto/PantherMedia/Scanpix

Vahel on elutempo nii kiire, et ise ei märkagi, kui stressis su keha on. Stress kurnab kogu organismi, jätab selle vitamiinideta ja siis hakkavad esinema erinevad sümptomid.
 

Katkised huuled

Katkistes huultes süüdistatakse enamasti külma ilma, kuid see võib samuti viidata stressile. Täpsemalt on süüdi B-vitamiini puudus. B-vitamiin on oluline meie närvisüsteemi jaoks ning panustab ka kvaliteetsesse unne. B-vitamiini saad porgandist, kanast, munadest, brokolist, banaanidest, kartulist ja veel paljudest juurviljadest. Leia endale sobivaim.

Valged laigud küüntel

Kuigi seda seostatakse enamasti kaltsiumi puudujäägiga, siis võivad valged laigud tähendada ka seda, et peaksid rohkem tsinki tarbima. Selle olulise mineraali puudus kipub eriti välja lööma siis, kui on stressirohkem aeg.

Vistrikud kätel ja jalgadel

Tugevad vistrikud on märk E-vitamiini puudusest või omega-õlide vähesusest toidulaual. Tarbi rohkem pähkleid, seemneid, juurvilju ja täisteratooteid.

Kõhukinnisus või kõhulahtisus

Seedimine võib öelda palju sinu organismi stressitaseme kohta. Magneesium pesitseb 70 protsendi ulatuses sinu luudes ning ülejäänud 30 protsenti pehmetes kudedes ja kehavedelikes. Organism kasutab sellest suure osa siis, kui tarbib näiteks palju suhkrut. Aga veelgi rohkem kasutab magneesiumivarusid stress. Madal magneesiumitase põhjustab kõige tuntumaid stressi sümptomeid: ärevus, ärrituvus, depressioon. Lisaks kaasnevad tihti muutused seedimises.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles