Tippjuuksur annab nõu: milline soeng sobib kõige paremini sinu näokujuga

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Uus soeng annab juurde enesekindlust ja värskust, kuid iga soeng ei pruugi inimese näokujuga sobida. 

Näiteks need, kellel on Kate Middletoni ovaalne näokuju on õnnega koos, sest tippjuuksur Anthony Naderi sõnul sobib ovaalne näokuju peaaegu kõigi lõikuste ja stiilidega, vahendab Daily Mail. Sümmeetriline ovaalne nägu annab võimalusi katsetada, ütleb Nader. Eriti hästi sobib ovaalse näoga naistele 70ndate stiilis soeng, mis toob kauni näokuju eriti hästi esile. Kuulsustest on ovaalse näoga veel Selma Hayek ja Julianne Moore.

Ümmarguse näoga on aga asjad keerulisemad. Sellele näokujule sobib pigem kohev ja õhuline soeng. Kui kanda lahtiseid juukseid, siis võiks need olla sirgendatud ja näole lähedal. Kuulsustest on tuntumad selle tüübi esindajad Kristen Dunst ja Emma Stone.

Kandiline nägu võib aga õige soengu tõttu välja näha väga kaunis. Vastupidiselt ümmargusele näole peaks kandilise näo soeng just ümaraid jooni soosima. Lokid ja lained võiksid olla pehmed, niiet nad vähendaks näo kandilisust. Kuulsustel, kellel on selline näokuju on näiteks Sandra Bullock ja Natalie Portman.

Neljas näotüüp on ristkülikukujuline nägu, mida võib kohata staaridel nagu Sarah Jessica Parker ja Meryl Streep. Selle näokuju puhul sobib pikem lahtine soeng ja lokid, mis pikka ja kandilist nägu optiliselt lühemaks teeb.

Viimane näokuju, mida Naderi välja toob on südamekujuline nägu. Selline näoga paistavad silma näiteks Reese Witherspoon, Halle Berry ja Kourtney Kardashian. Selle näokuju puhul on oluline tõmmata tähelepanu silmadele ja vähendada fookust teravale lõuale. Juuksur soovitab ka kanda soengut, kus juukseotsad on pigem kooldus, mitte sirged. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles