Ohhoo! Igavese punapea Liina Tennosaare üllatav stiilimuutus

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tennosaar
Liina Tennosaar Foto: Karlova teater

16. novembril esietendub Karlova Teatris lavastaja Helen Rekkori käe all lavaküpseks saanud värske eesti dramaturgia, milleks on Piret Jaaksi «Öökuninganna». Võimsa rolli teeb lavastuses Liina Tennosaar, kes tegelaskuju nimel loobus oma firmamärgiks saanud leekivatest kiharatest.

«Öökuninganna» on haarav põnevuslugu kahe väga erineva inimese kohtumisest. Nooruses välismaa ooperiteatrites laulnud Elli peab pärast traagilist sündmusteahelat kohanema eluga Eestis, olles iga päev tunnistajaks oma paratamatule allakäigule. Põnev ja saatuslik sündmustik vallandub noore sotsiaaltöötaja Jakobi ilmumisega Elli lävepakule. Lavastus kõneleb ühteaegu humoorikalt ja traagiliselt kahe elusaatuse näitel hingede kokkupõrkest ja lahtitõukest, «parim enne möödas» hirmust ning sellest, mis meist maha jääb, kui oleme kord läinud.

Lavastaja Helen Rekkor ütles, et teda võlus «Öökuninganna» teksti juures võimalus vaadelda, kuidas kahe inimese vahel võib tärgata empaatia, usaldus ja sõprus vaatamata põlvkondadevahelisele lõhele ja asjaolule, et mõlemal karakteril on luukeresid kapis rohkem kui üks. «Näidend on põnev, hoogne, humoorikas ja traagiline. Samuti tõstatab tekst väga olulisi teemasid, sh lähisuhtevägivald. Näidendi peategelane on oma eluga edasi läinud, kuid haavad on jäänud. Ent ta teeb suurepärase vangerduse ja pöörab lootusetu situatsiooni viljakaks ja jätkusuutlikuks. Kuis elada nii, et jälg, mis sinust jääb, oleks väärtuspõhine? See on küsimus, millega meil kõigil tuleb silmitsi seista.»

Piret Jaaks ütles, et soovis oma näidendit kirjutades pakkuda tugevat rolli eesti naisnäitlejale. «Olin mõelnud pikalt, et miks eesti tänapäevases dramaturgias on niivõrd vähe tõeliselt suuri rolle 40+ naisnäitlejatele, kuid ei suutnudki selle küsimusele ühest vastust leida. Ühel hetkel mõistsin – see roll tuleb mul endal kirjutada. Mul on eriliselt hea meel, et sellesse astus niivõrd võimas draamanäitleja nagu Liina Tennosaar.»

Liina Tennosaar on aga rolli nimel drastiliselt ka välimust muutnud ning Ellana astub ta publiku ette esmakordselt blondina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles