Üllatavad hommikused harjumused, mis võivad ülekilosid põhjustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Scanpix

Hommikustel rituaalidel võib olla tervisele ja kehakaalule suurem mõju, kui arvata oskad.

Jätad hommikusöögi vahele

Hommikusöögi söömata jätmine on esimene samm halva tervise ja ülekaaluni. Kuigi võib tunduda hea mõte hüljata oma hommikusöök, kuna hommikul pole ehk erilist isu, siis tegelikult on hommikusöök kogu järgneva päeva alus. Hästi tasakaalustatud hommikusöök aitab päeva jooksul tõrjuda näljatunnet ning paneb sinu organismis ainevahetuse tööle. Parim hommikusöök on valgu- ja kiudaineterikas. Nii ei haara sa enne lõunat snäki järele.

Liiga palju kohvi, liiga vähe vett

Kohv on enamiku inimeste jaoks igahommikune traditsioon. Vesi on aga tihti vähetähtis. Vee roll organismi töös ja kaalu alandamisel on aga oluline. Vesi parandab aju tööd ja aitab organismist mürke välja viia. Vesi turgutab ka sinu ainevahetust, mis mõjub hästi kehakaalule.

Lükkad äratust edasi

Tundub ohutu tegevus? Tegelikult ärkamisega venitamine mõjutab sinu otsustusvõimet. On avastatud, et halb unerežiim on üks tegur halbade toitumisotsuste tegemisel. Sama efekt on ka ülemagamisel.

Loobud kaalust

Igahommikune kaalumine on hea näitaja, kas tegutsed õiges suunas. See annab omakorda motivatsiooni juurde. Küll aga on vahe tervislikul toitumisel ning kinnisideel. Võta eesmärgiks parem enesetunne ja stabiilsus, ära tekita hommikusest kaalumisest endale stressi.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles