Kavalad viisid, kuidas gripihooajal toidulauaga tervist hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Natalya Danko / Panther Media / Scanpix

Külm, pime, rõske. Kirjeldab ideaalselt Eestimaa sügist? Ja ka talve. Ja vahel ka suve? Ühesõnaga, eestlane peab olema nutikas, et mitte vanduda alla haigustele. Kui aga paljas sibul ning toores küüslauk sulle ei sümpatiseeri, siis siin on mõned maitsvad nipid.

Küüslauk

Küüslaugu eredamad mälestused pärinevad kunagi keskkooli algusest, kui uute "rebaste" jaoks kõikvõimalikke rõvedusi korraldati. Üks neist oli toorete küüslaugu küünte söömine. Küll aga ei saa me mööda vaadata asjaolust, et just seda köögivilja peetakse võimsaks ravimtaimeks. Kuidas siis sundida endale alla seda tervisest pakatavat imetegijat?

Juustu-küüslaugu segu. Just see sama, mida kasutatakse näiteks singirullides. Võid seda edukalt kasutada hoopis küüslauguleibade katmisel dipina või panna segu leivakorvikestesse. Riivi juust, lisa paar küüslaugu küünt ning majoneesi (või soovi korral hapukoort). Küüslauk on toorelt tunda, kuid saad seda ise maitstes tasakaalustada. Singirullidesse pannes ei varjutab sink küüslaugu maitset piisavalt, et see vastumeelne pole.

Porgandi-küüslaugu salat on teine hea idee. Väga lihtne ja kiire, samas söögi kõrvale (või asemel) maitsev. Kõik, mida vajad, on küüslauk, riivitud porgand ja hapukoor või majonees.

Sibul

Sibulast rääkides jaotuvad inimesed kaheks: ühed söövad seda kui õuna ja teised hoiavad sibulast kaugele. Sibula tervislikkus pole aga kellelegi uudis ning lisaks toitude sisse praadimisel võiks vahel seda ka toorelt tarbida.

Võta soolane küpsis, hapukoor, kalamari ning haki sibul imepisikesteks tükkideks. Lao küpsise peale hapukoor, sibul ning kalamari. Ei kõla hästi? Minu jaoks ka ei kõlanud, aga kooslus on üllatavalt hea!

Mõned inimesed teavad rääkida, et tervise toob sibula ja mee segu. Haki sibul väikeseks ning sega meega. Ei tea, kas see ka söödav on, aga tervis peaks tulema lausa tormates.

Kui sul on mõni hea nipp, kuidas tervist talvel turgutada, siis anna meie Perefoorumis teada!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles