Üllatavad asjad, mida peaksid külmkapis hoidma

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Lilledest jumestuskreemini. Kuus üllatavat asja, mille koht tegelikult külmkapis on.

Pähklid

Kui hoiad pähkleid pakis ja riiulil, siis nüüd on aeg need ümber paigutada. Selline hoiustamine võib rikkuda pähklite maitse. Soojus võib käivitada küllastunud rasvadega toiduainetes (nagu pähklid) keemilise reaktsiooni. Seega on parem hoida neid külmkapis, et nad säilitaksid oma head maitset.

Probiootikumid

Üldiselt hoiustatakse probiootikume külmas, et aeglustada soojuse mõju bakteritele. Tutvu alati infolehega.

Jumestuskreem

Tundub imelik hoida jumestuskreemi külmikus? Tegelikut aitab see jumestuskreemi kauem säilitada. Külm temperatuur hoiab õlid riknemast.

Munad

Selle üle on peetud tuliseid vaidluseid. Kus siis ikkagi peaks mune köögis hoidma? Tegelikult on nende õige koht külmkapis. Kuigi näeme poodides mune ka tavalettidel, siis kipub poe temperatuur olema märgatavalt madalam kui kodune temperatuur. Mune peaks hoidma temperatuuril alla 20 kraadi. Kuigi külmikus armastatakse mune panna ukse riiulisse, siis seal on temperatuuri kõikumine kõige suurem. Hoia neid külmiku siseriiulil.

Lilled

Floristid teevad seda, miks ei peaks sina? Kui ostad sõbrale lilli, hoiusta neid seniks enda külmikus. Nii säilivad lilled kauem kaunina.

Kastmed

Kuigi paljud armastavad kastmeid hoiustada köögi riiulitel, peaks avatud kastmed käima külmkappi. Vaid äädikad ja õlid tuleks hoiustada toatemperatuuril.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles