Mis aastaajal minnakse kõige rohkem lahku?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jõulud peaks olema aeg, kus inimesed on õnnelikud ja heas tujus, kuid värske uuringu järgi on see tegelikult maha jätmise kõrgaeg. Miks?

Väidetavalt on asi selles, et suvel kui on soe ilm ja päike paistab, siis saadakse üldjuhul üle kõigest, kuid mida enam talve poole, seda enam võib tekkida suhte osas kahtlusi, kirjutab Austraalia uudisteleht News. Samuti võivad seda mõjutada saabuvad pühad, kus partnerid tunnevad survet tutvustada oma kaaslast oma vanematele.

Tuli välja, et 71 protsenti naistest ja 56 protsenti meestest jätaks oma partneri enne jõule maha, kuna ei sooviks neid vanematele tutvustada. Enamus uuringus osalejatest väitis, et suvi on aeg, kus nad kõige enam kohtavad inimesi, käivad väljas ja elavad seksuaalelu, mis võib aga viia ka suhteni. Samas talvel hakkavad inimesed rohkem analüüsma, kas neil see inimene ikkagi meeldib ja kas neil on tulevikku.

Samuti on jõulude ajal palju stressi, mis võib tekitada pingeid partnerite vahel. Peale selle eelistavad inimesed üldjuhul lõpetada suhte aasta lõpus, kuna siis tekib tunne, et nad saavad justkui uut aastat alustada uute plaanide ja ootustega ehk puhtalt lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles