Päevade sümptomid, mis võivad tähendada hoopis rasedust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Scanpix

On sümptomeid, mis on omased nii menstruatsioonile, aga ka rasedusele. Hormonaalsed muudatused võivad põhjustada suurt segadust. Siin on mõned neist.

Krambid

Krambid on tuttavad igale naisele. Lisaks päevadele võivad krambid naisi kimbutada ka raseduse ajal. Krambid tulenevad sellest, et emakas venib.

Hellad rinnad

Nii raseduse kui menstruatsiooni korral põhjustavad hormonaalsed muutused rindade hellust.

Tuju kõikumine

Kuigi tujude kiire muutumine on igakuine nähtus, siis agressiivsemate muutuste korral on põhjust kahtlustada rasedust.

Määrimine

Nõrk vere eritumine annab tavaliselt märku algavast menstruatsioonist. Samas võib seda juhtuda ka kuni paar nädalat peale munaraku viljastumist. Kui vere-eritus on tume pruun või heledam punane, pöördu arstile selgitamaks, ega sa rase pole.

Seljavalu

Alaselg valutab menstruatsiooni ajal paljudel naistel. Seljavalu võib tuleneda samas ka lisandunud raskusest, mida endaga kaasas kannad. Raseduse arenedes on seljavalud üsna tavalised kaaslased.

Imelikud isud

Tõsi, imelikud isud on osaks naise elust juba ammu enne rasedust, kuid me kõik teame, et see võib olla ka üks esimesi signaale, et sinu sees kasvab väike inimene.

Allikas: EliteDaily

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles