Viis märki, et sa raiskad liialt raha

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kas sinuga on juhtunud, et maksad krediitkaardiga oma kommunaalarveid, sest raha kipub pidevalt otsa saama? Või raha kulub sinu käes nõnda märkamatult, et sa ei pane seda tähelegi? Siin on mõned märgid, mis näitavad, et sa elad üle oma võimete.

  1. Sa ostad asju lihtsalt selle pärast, et need on uued. Kui sul on tingimata vaja saada kõige uuemat telefonimudelit, siis mõtle järgi, mis juhtub, kui sa seda ei saa – tõenäoliselt mitte midagi, kirjutab Time. Seega alati ei ole vaja uusi asju, eriti, kui vanad ei ole tegelikult vanad ja on täiesti töökorras.
  2. Sa ostad asju, mida sa ei vaja. Sa kipud shoppama riideid või miskit muud, mida sul tegelikult vaja ei ole, kuid sellegi poolest suudad ennast veenda vastupidises. Vaata ringi oma riidekapis ja mõtle järgi, kas sul on tõesti vaja osta järjekordne pluus või kingad.
  3. Sa kasutad pidevalt krediitkaarti. Krediitkaart on ikkagi mõeldud suuremate ja ettenägematute ostude puhuks. Pealegi maksad sa selle pealt intressi, mis teeb selle kasutamise veelgi kulukamas. Proovi kasutada krediiti ainult siis, kui on väga vaja, mitte igapäevaste ostuda ja arvete tasumiseks.
  4. Sa ei kasuta kliendikaarte regulaarselt. Soodustus, mis sa kliendikaardiga saad, võib tunduda esialgu mõttetult väike, kuid kui sa käid poes näiteks iga päev või üle päeva, siis on sääst juba märkimisväärne. Pealegi võib kliendikaardiga saada soodsaid pakkumisi.
  5. Sa sööd väljas tihedamini kui kodus. Väljas söömine on kordades kallim kui kodus söögi valmistamine. Kui sa soovid oma finantsid bilansis hoida, siis käi väljas söömas ainult nädalas korra või isegi vähem. Sääst, mis võid sellest saada, on üllatavalt suur.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles