Kui erinevalt väljendavad ennast armastusest kirjutades mehed ja naised?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tuleb välja, et kui mehed kirjutavad armastusest, siis väljendub see enamasti seksis, naistel aga tunnetes ja abielus.

Kuigi tänapäeval ei ole soorollid enam nii paigas ja aktsepteerimist leiab ka samasooliste armastus, siis sellegi poolest on meeste ja naiste eneseväljendus siiski üsna konservatiivne, kirjutab New Yorker.

Uuringust, kus analüüsiti nelja aasta jooksul avaldatud meeste ja naiste esseid selgus, et naised kasutavad n-ö palju pehmemat tunnetele ja perele suunatud sõnavara kui mehed. Tuli ka välja, et kui mehed kirjutavad pere teemadel, siis kasutavad nad sõnu nagu «isa», «poeg» ning naised sõnu nagu «ema», «tütar».

Kuigi sellist uuringut ei saa kõigile laiendada, siis paljuski see kinnitab teooriat, et naised on innukamad tunnete väljendajad. Samuti, et vanemad kasutavad tütardega rääkides rohkemat sõnavara kui poisslastega rääkides. Poisse õpetatakse väljendama rohkem viha ning tüdrukuid õnne ja rõõmu.

Meeste sõnavaras torkasid silma sõnad nagu: «lööma», «võitlema», «kaitsma» jne, samas naistel domineerisid sõnad nagu: «agoonia», «valu», «kibestumine» jne. Näiteks naised kasutavad mitu korda enam sõna «tundma».

Kuigi nii naised kui ka mehed peavad oluliseks nii armastust kui seksi, siis mis puudutab suhtesse astumist, siis mehi tõukab suuresti ikkagi tagant seksuaalne keemia ning naisi lähedus ja tunded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles