Graafik: milline mees on Eesti keskmine isa (5)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isadepäeva eel koostas statistikaamet Eesti isade statistiline koondportree, võttes aluseks pered, kus kasvavad alaealised lapsed.

Isadepäeva graafik
Isadepäeva graafik Foto: Vahur Vogt

Küsimusele, milline on tüüpiline isa, võib olla üsna keeruline vastata, kirjutab statistikaamet oma kodulehel. Me kõik ju teame, kui eriilmelised on isad. Statistika seisukohast teeb olukorra veelgi keerulisemaks see, et lähtuda tuleb olemasolevatest andmetest ja nende võimalustest. Sel korral on isa portree joonistatud 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse  andmete põhjal.

Nende andmete alusel on Eestis ligi 150 000 alaealiste ehk alla 18-aastaste lastega perekonda. Sinna hulka kuuluvad nii alaealiste lastega abielupaarid, vabaabielupaarid kui ka üksikvanemad. Isaga perekondi on nende seas ligikaudu 110 800. Isa koondportree koostamisel on vaadeldud isana neid mehi, kes rahvaloenduse andmetel elavad perekonnas, kus on alla 18-aastaseid lapsi.

Tegelikkuses on isasid loomulikult palju rohkem, kuid paraku ei ole meil nende kõigi kohta teavet. Seetõttu jäävad analüüsist kõrvale kõik täisealiste laste isad ja samuti need alaealiste laste isad, kes ei ela lastega koos.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles