Nippe öökullidele: kuidas kiiremini uinuda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Ärkad iga hommik vaid ühe mõttega: täna õhtul lähen raudselt varem magama! Aga seda ei juhtu, kunagi. Lohutad ennast, et oled lihtsalt ööinimene? Siin on sulle mõni kasulik nipp, kuidas enda vajalik uni täis saada.
 

Söö õhtusöök varem

Nihuta õhtusöögi aeg varasemaks. Täis kõhuga ei ole hea magama minna ning toidust saadav energia nihutab samuti magama minekut edasi. Varem õhtusöök annab võimaluse organismil ka toit enne voodisse minekut korralikult ära seedida.

Magamistoa temperatuur madalamaks

Õhuta magamistuba enne magamaminekut ning hoia sealne temperatuur pigem madalal. Soojas toas kipub magamajäämine olema keerulisem ja uni rahutum.

Tekita rutiin

Kirjuta päevikut või silita kassi, pane valmis järgmise päeva riided või mõni joogaharjutus. Tee midagi, mis aitab rahuneda ja meelestada end juba magama minekuks.

Reguleeri valgustust

Valgus on peamine asi, mis ajule signaali saadab selle kohta, et vaja ärkvel olla. Enne uinumist säti tubades valgustus nõrgemaks, pisut hämaraks.

Allikas: EliteDaily

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles