Kuus märki, et sa sööd liiga palju proteiini

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Proteiin on vajalik, kuna aitab näiteks peale trenni taastuda lihastel, samuti tugevdab luid ja toetab hormoonide tootmist. Kuid tuleb silmas pidada, et liiga palju proteiini pole samuti hea.

Mõned märgid, et sööd liiga palju proteiini nagu liha, kala, muna, juust jne.

  1. Sa oled pidevalt janune. Kui sa sööd liialt proteiini, siis su neerud peavad tegema topelttööd, kirjutab Womens Health. See aga paneb rohkem vetsus käima ja raiskab organismi naatriumi, kaaliumi ja magneesiumivarusid.
  2. Sul on kõhukinnisus või -lahtisus. Kui sa ei söö piisavalt juurvilju, täisteratooteid ja puuvilju, siis võib sinu seedesüsteem sassi minna. Samuti ei saa sa piisavalt probiootikume ja häid baktereid, mis hoiavad kõhu korras.
  3. Oled tujukas. Kui sa ei saa kõiki toitaineid, mida vaja, siis võid kannatada tujumuutuste ja väsimuse käes. Näiteks süsivesikud tõstavad serotoniini taset ajus, mis teeb meid õnnelikuks.
  4. Võtad juurde. Teadlased ütlevad, et tervisliku toitumise tasakaalu rikkumine võib viia kaalutõusuni. Proteiinis on ka rohkem kaloreid, mis võib samuti kaalutõusu põhjustada.
  5. Sul on halb hingeõhk. Näiteks inimesed, kes peavad süsivesikute vaest dieeti kannatavad halva hingeõhu käes.
  6. Sul võib olla muutusi menstruaaltsüklis. Kui sa tahad rasestuda, siis vaata, et sa sööks tasakaalukalt, sest liigne proteiini tarbimine võib tekitada tsükli- ja hormonaalhäireid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles