Sisustusmessil näeb nutikalt sisustatud näidiskortereid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused mulluseks sisustusmessiks Interjöör.
Ettevalmistused mulluseks sisustusmessiks Interjöör. Foto: Mihkel Maripuu

Algaval sisustusmessil Interjöör näeb nutikalt planeeritud ja sisustatud kortereid. Tegemist on üsna pisikeste – ligi 50-ruutmeetriste kodudega ning sisustajate eesmärgiks on näidata, et ka sellisel kitsal pinnal saab lahedalt elada.

Näidiskortereid on kaks- üks modernne kodu ja teine korter noorele perele.

Modernse korteri planeeringu ja kujunduse mõte on näidata kodu, kus on lahe olla. Täpsemalt on tegu ühe magamistoaga korteriga, mis sobib noorele või ühele nooruslikule paarile. Sinna on planeeritud väike, aga tubli saun, köögisaar, diivaniga telekanurk ning põneva lahendusena lükandvahesein. Korteri sisustus paistab eelkõige silma üllatavate detailidega, nagu tikitud köögikapiuksed, betoontasapinnad, savikrohviga seinad ja vertikaalsed disainradiaatorid. Samuti on rõhk pigem materjalidel kui värvidel.

Põnevaks teeb asja seegi, et korteris on vahetanud kohad köök ja vannituba ning magamistoas on magamislavats ja mahukas garderoob.

Noore pere tarvis kujundatakse pisikene kahetoaline korter ümber kolmetoaliseks. Ruutmeetritelt on pinda vähe, kuid sellegipoolest saab sellest kujundada toreda kodu lapsega perele. Nimelt ehitati esialgse köögi asemele tilluke magamistuba lapsele.

Üldmuljelt on perekodu vastandina modernse kodu hallidele toonidele kujundatud heledas värvigammas, rõhuga  värvilistele aksessuaaridele, klassikalistele mööbliesemetele ja detailidele. Korteris hakkavad silma ajatud karniisid, kõrged põrandaliistud ning romantilised  lopsakad kardinad, tahvelustega köök, kalasaba-parkett ning veel palju uskumatut, glamuurset ja luksuslikku.

Kogu näidiskorterite projekti eesmärk on näidata, et funktsionaalse ja atraktiivse kodu võib endale soetada igaüks.

Projekti korraldavad Aet Piel Disain, koduportaal INkodu ja Eesti Näitused. Sisustusmess toimub Tallinnas 6.-8. maini Eesti Näituste messikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles