Võtame naabritelt matti: lätlaste uusim moeröögatus tuleb vahva vimkaga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lätlased tähistavad 18. novembril iseseisvuspäeva ning selle eelõhtul on tänavapilti ilmunud huvitavate kirjadega moodsad rõivad.

Bränd nimeka Smukcepures on pühendunud muuhulgas ka mütside valmistamisele ning nende tooted on praeguse aastaaja jaoks ideaalsed. Tavalistest peakatetest eristab neid aga patriootsus – mütsidele on tikitud vertikaalsed ribad rahvusliku ornamendi stiilis, Läti lipp ning samuti riigi kontuur, vahendab TvNet.

Idee autor Elina Muizhnietse selgitab: «Teadsime, et peame mütse kuidagi kaunistama. Sõbral oli tikkimismasin ning katsetasime erinevaid variante, kui kogemata Läti ornamendile komistasime. Edasine oli juba ahelreaktsioon.»

Kõige naksakam on aga tekst, mis mütsidele trükitud: «Thank God I’m a Latvian», mis tõlkes tähendab: «Jumal tänatud, et ma olen lätlane!»

Nüüd jääb üle vaid oodata, mil mõni Eesti bränd meie riigi sajandaks aastapäevaks mõne vahva vimkaga riietuseseme välja mõtleb, mida tõesti kõik ka kanda tahaksid. Näiteks kirjaga: «Jumal tänatud, et ma olen eestlane...»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles