Kuidas mõjutab stress seksuaalelu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Me kõik satume aeg-ajalt stressi, seda põhjustab nii töö, pereelu kui muud elulised probleemid. Kuidas aga mõjutab stress voodielu?

Stress on tugevalt  seotud meie hormonaalse tasakaaluga. Stress tõstab kortisooli taset organismis, kirjutab Huffington Post. See on hormoon, mida nimetatakse stressihormooniks ja mis on lähedalt seotud ka sugutungi ja immuunsüsteemiga. Liigne kortisoolitase võib ka viia kaalutõusuni. Seega stress mõjutab seksiisu päris otseselt ja peale selle võid sa veel juurde võtta, mis ei aita kõigele sugugi kaasa.

Sellele lisaks teeb stress meid väsinuks ja kes ikka jaksab seksida, kui ollakse väsinud. Samuti teeb kõrge stressitase meid kergesti ärrituvaks ja tundlikuks.

Kõige laiemalt aga mõjutab stress kogu suhet ning kui on probleeme suhtes, siis see omakorda mõjutab ka seksuaalelu. Näiteks võid sa ilma põhjuseta norida tüli või olla niisama kiuslik ja ärrituv. Stressi üks tunnus on ka see, et seda n-ö elatakse teiste peal välja.

Kuid mida siis teha?

Kõigepealt peab endale probleemi tunnistama, alles siis saavad asjad paremaks minna. Mõtle ja analüüsi, mis on need stressiallikad sinu elus, mida sa saaks elimineerida. Näiteks kui sul on töö, mida sa vihkad, siis mõtle, kas äkki oleks mõistlik seda vahetada. Samuti räägi sellest oma partneriga, sest tema on sulle lähim inimene ja tahab sind aidata. Põhiline, millest pead aru saama, on see, et vajad mingit muutust, sest kui kõik jääb vanaviisi, siis ei muutu paremaks ei teie suhe ega seks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles