Šnitslitest kuulsaim, Viini oma

Viini śnitsel ja kartulisalat pandi fotolavastuseks ühele taldrikule. Siiski oleks parem neid serveerida eraldi, et salati maitseleem śnitsli krõbedat paneeringut nätskeks ei muudaks.

FOTO: Mihkel Maripuu

  • Viini kulinaarid käisid Tallinnas näitamas, kuidas Viini śnitslit teha.

Austria suursaatkond tähistab tänavu 25 aasta möödumist diplomaatiliste suhete taasloomisest Eestiga, tuues siia «Austria sügise» kultuuriüritustega muusikat ja restoranides tänasest algava toidunädalaga köögitarkust. Arter vaatas, kuidas Viini gastronoomid-hobikokad Walter Monschein ja Martin Wohanka üht õiget Viini šnitslit teevad.

Sõnumi, et liha võib enne pannile panemist saiapurus veeretada, olevat aga ülemöödunud sajandi keskel toonud Milanost Viini kaasa legendaarne Austria väejuht, feldmarssal Joseph Radetzky, kui riik Itaaliaga sõdis. Viinlased võtsid riivsaias paneeritud ja rohkes rasvas kuldpruuniks praetud costoletta alla milanese retsepti kiiresti omaks.

See on üks tuntumaid legende. «Viini šnitsel on ikka pärit Austriast ja Itaalia sugulase valmistamisviis on paljuski erinev,» kinnitavad sealse köögi hingeelu süvitsi tundvad Walter Monschein ja Martin Wohanka kui ühest suust.

Edasi lugemiseks:

Oled juba tellija? LOGI SISSEvõi

Maksetingimustega tutvumiseks mine www.zlick.it/kkk

Tagasi üles