Galerii: varem suure kõhu tõttu rasedaks peetud naine sai aasta saleneja tiitli

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

23-aastane Fay Marshall võttis nii palju juurde, et kaalus lõpuks koguni 136,5 kilo. Murdepunktiks sai see, kui kaasreisijad talle kahel korral Londoni metroos istet pakkusid, sest arvasid, et ta on rase.

Kriminoloogiat ja psühholoogiat õppiv Fay sai nendest juhtumitest šoki, sest tal oli oma välimuse pärast suur häbi. See motiveeris teda liituma Slimming World kaalulangetusprogrammiga, edastab news.com.au. Nüüdseks on Fay 54 kilo maha saanud ja ta valiti Slimming World 2017. aasta naiseks.

Fay oli ülekaaluline juba kümneaastaselt. Kuna ta ei suutnud poodi minna, et üha suuremaks paisuvama keha tõttu uusi pükse osta, pingutas ta püksid kõhul kokku juuksekummiga.

Enne kaalulangetusprogrammiga liitumist sõi ta hommikuks neli röstsaia maapähklivõiga, lõunaks võileiva, krõpse, šokolaaditahvli ja purgi limonaadi, õhtuks pitsa. Päeva jooksul näksis ta juurde veel šokolaadi, krõpse ja moosisaiakesi.

«See oli nõiaring - mida suurmaks ma läksin, seda ebakindlamaks muutusin sõpradega välja minnes ja jäin hoopis koju, et salaja süüa,» rääkis ta. «Koolis istusin protestiks raja äärde maha ja ei võtnud kehalise kasvatuse tundidest osa.»

See, mis 2015. aastal metroos kahel korral juhtus, oli Fay’le alandav. «Ühelt poolt oli piinlik selgitada, et ma ei ole tegelikult rase, teiselt poolt ma teadsin, et ei mahuks nagunii pakutud istmetele istuma.»

Juhtumid olid naise enesehinnangule nii suureks hoobiks, et ta ei väljunud tükk aega kodust ja veetis suurema osa päevast voodis. Kui vanaema nägi, mis lapselapsega toimus, pakkus ta oma abi ja viis Fay Slimming World grupi kohtumisele.

Toitumisplaani järgimine tähendas seda, et neiu pidi kokkama hakkama, kuid seda ta esialgu ei osanud. Vanaema aitas ja tegi talle ise süüa. «Alguses, kui ma hakkasin kaalu langetama, ei osanud ma isegi muna keeta, sõltusin varem ainult valmistoitudest ja moosisaiakestest,» tunnistas ta.

Esialgu tegi Fay trenni vaid kodus teleri ees. Alles siis, kui ta oli 31 kilo kergem, läks kohalikku ujulasse ujuma. See oli tema jaoks suur asi, sest lapsepõlves oli ujumine tema lemmik. Kui ta hiljem sattuski puhkusel basseini äärde, siis läks vette meeste pükstes ja T-särgis.

«Arvasin alati, et ma olengi loodud elu lõpuni paksuks jääma, aga ma muutsin oma saatust. Kui mina sain hakkama, saavad kõik,» usub ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles