Retseptisoovitus veganitele: peedi-kinoa burger

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peedi-kinoa burger.
Peedi-kinoa burger. Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig oskab imelisi burgereid teha ka ilma lihata. Selle burgeri vahele sättis ta lisaks pihvile veel hummust, salatit, punast sibulat, küpset avokaadot ja pisut musta värvi seesamiseemneid. Igaühel on vaba voli oma kukli vahele lisandiks panna seda, mida hing ihaldab.

Vaja läheb:

  • 6 väiksemat kartulit
  • 3 dl keedetud kinoad
  • 1 väike peet (toores)
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 2 vart rohelist sibulat
  • Soola-pipart
  • Praadimiseks õli
  • Serveerimiseks kukleid ja endale meelepäraseid lisandeid.

Juhtnöörid

1. Keeda kooritud kartulid pehmeks. Kui soovid võimalikult ruttu saada, siis lõika need eelnevalt väiksemaks.

2. Samal ajal riivi peet peene riiviga ning sama riiviga kohe ka ühe korralikult pestud sidruni koore kollane osa.

3. Haki roheline sibul peeneks.

4. Kui kartulid pehmed, siis kurna need ning lase paari minuti jooksul kuivemaks aurata.

5. Seejärel tambi kartulid pudrunuia või kahvliga pudruks ning sega sinnasamma juurde kõik ülejäänud koostisosad ning maitsesta soola-pipraga.

6. Vormi segust 6 umbes 1,5 cm paksust ümarat kotletti.

7. Prae need väheses õlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt mõnusalt krõbedaks.

8. Serveeri omale meelepäraste lisanditega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles