Viis asja, mida ei tohi pesta kangapehmendajaga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kangapehmendaja sobib suurepäraselt loputusvahendiks voodipesu pesemisel, sest teeb kangakiud pehmemaks, vähendab kortsumist ja staatilist elektrit. Lisaks on sel mõnus lõhn. Mõni teine ese seda paraku ei kannata.

Good Housekeeping laborijuht Carolyn Forte soovitab alati uurida rõiva hooldusjuhiseid ning olla eriti ettevaatlik nende viie eseme suhtes.

Mikrofiiberlapid

Mikrofiiberkangas on loodud nii, et see imaks endasse palju niiskust ja haaraks pinnalt võimalikult palju tolmu kaasa. Kangapehmendaja rikub seda nii palju, et lapp ei ole edaspidi koristamisel tõhus.

Spordirõivad

Suurem osa tänapäevastest spordiriietest on tehtud niiskust imava ja nahka jahutava tehnoloogiaga, mis aitavad trenni tehes ülekuumenemist vältida. Kangapehmendaja jätab rõivale kihi, mis seda toimet takistab.

Rätikud

Muidugi on mõnusam end kuivatada pigem pehme kui kareda rätikuga, kuid kangapehmendaja võib koheva kanga kuivatusvõimet rikkuda. Kui märkad, et saunalina ei kuivata enam nii hästi, jäta loputusvahend lisamata.

Tulekindlad rõivad

Paljudel laste magamisriietel on tulekindluse nõue. Kangapehmendajaga pesu rikub aga need omadused kangas ära.

Vetthülgavad riided

Kasutades pesupesemisel kangapehmendajat võid veekindlad riided jäädavalt ära rikkuda. Ära kasuta kangapehmendajat kunagi õueriiete pesemisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles