Enneaegse beebi ema: mulle öeldi kohe, et keegi ei tea, kas ta elab tunde, päevi või nädalaid

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kanal 2

Vaid 24. rasedusnädalal sündinud Thor Dorian on oma esimesed elukuud veetnud Tallinna lastehaiglas. «Kodutunne» otsustas vaprale perele abikäe ulatada, et haiglast lahkudes oleks elu eest võidelnud pisipoisil koht, kuhu tulla. 

Thor Dorian pidi siia ilma sündima keset suurt suve, kuid tuli ilmale juba märtsis kaaludes toona vaid 700 grammi. «Mulle öeldi kohe, et see kas ta elab tunde, päevi või nädalaid, ei tea keegi,» meenutab noor ema Merilin emotsioone, mis kohati üle pea kasvasid. «Kaks kuud istusin klaaskastikese kõrval ja rääkisin talle lugusid.» Kuudega on beebi haiglas kosunud ja «Kodutunde» külaskäigul kirjeldab ema juba rõõme pisikestest hetkedest, mida ta varem poleks osanud ehk selliselt märgata. 

Kogu selle aja on pere, kus kasvavad juba kaks poissi, veetnud haigla vahet sõites ja säästud, mis olid planeeritud kodumaja renoveerimisele, on läinud pere ülalhoidmiseks. Algne plaan saada maja poja õigeaegseks sünniks valmis lendasid vastu taevast ja oma elu on pere korraldanud üüripinnal elades. Kui Merilin on suure osa ajast haiglas veetnud, siis abikaasa Kristjani õlule on jäänud koduse elu korraldamine ja seda kõike palgatöö ning majaehituse kõrvalt. 

«Kodutunne» otsustas palju üle elanud perele appi minna ja põrandate, köögi ning elutoa valmimisega aidata kaasa sellele, et vapral väikemehel oleks haiglast pääsedes kodu, kuhu tulla. 

«Kodutunne» on Kanal 2 ekraanil täna kell 20.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles