Viis kõrgepalgalist elukutset, mis teevad õnnetuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Karjäärivalikut tehes on oluline kaaluda ka seda, kas see teeb meid rahulolevaks või mitte. Nii mõnigi töökoht võib teha rikkaks, kuid mitte õnnelikuks.

  1. Perearst või üldarst. Tuleb välja, et paljud just perearstideks hakanud inimese kahetsevad oma valikut, kirjutab Time Money. Kuigi nii Eestis kui ka mujal teenivad arstid üsna kopsakat töötasu, selgub, et paljud peavad seda tööd liiga administratiivseks ja väsitavaks.
  2. Investeerimispankur. Selleks, et olla edukas ja rahaks investeerimispankur on vaja töötada põhimõttelist ööpäevaringselt. Ehk raha võib olla küll suur, kuid töö selleks raske ja väga stressirohke.
  3. Müügimees. Tuleb välja, et iga päev inimestele midagi müüa ei ole üldse õnnelikuks tegev amet. Sa oled pidevalt surve all müüa aina enam ja enam ning kui sa peaks ebaõnnestuma, siis võib see viia depressioonini.
  4. Hambaarst. Vägagi prestiižne amet, kuid paraku õnnetuks tegev. Tuleb isegi välja, et hambaarstide seas on väga kõrge suitsiidi näitaja.
  5. Advokaat. Advokaatidel jällegi on suur tõenäosus langeda depressiooni ja kannatada tervisehädade käes, mida põhjustavad pikad tööpäevad.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles