Kuidas peale trenni oma söögiisu ohjeldada? (1)

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Peale trenni on loomulik, et keha vajab energiat. Kuidas aga oma näljatunnet peale trenni vähendada?

Toitumisekspert Katherine Alleaume ütleb, et tihti ajab keha peale trenni segamini söögiisu ja joogijanu ning nälg peale trenni oleneb ka suuresti sellest, millist trenni teha, vahendab Daily Mail.

Nii nagu kehakaal ja trenn on omavahel seotud, on seda ka söögiisu ja füüsiline aktiivsus, tõdeb Alleaume. Kuid hiljutised uuringud näitavad, et sellest, kuidas trenni teha oleneb nii isu kui energia kulutamine.

Kuid mida sel juhul trenni tegemisel silmas pidada?

Joo piisavalt vett!

See on üks olulisimaid asju trenni tegemise juures. Kui sa unustad vett juua, siis su keha võib ekslikult anda signaali nagu sa oleks näljane. Joo vett nii trenni tegemise aja, kui pärast trenni.

Tee kõrge intensiivusega trenni.

Kõrge intensiivusega trenn nagu näiteks rattasõit vähendab söögiisu, madala intensiivsusega trenn nagu näiteks jooga jällegi võib söögiisu suurenada. Trennid nagu ujumine ja vesiaeroobika tekitab samuti suuremat isu, kuna veetemperatuuriga kaotab keha kiirelt soojust. Alleaume soovitab süüda 30 minutit peale trenni ja midagi, mis sisaldab proteiini ja süsivesikuid. Samuti soovitab ta teha trenni pigem peale õhtusööki.

Mõtle trenn enda jaoks läbi.

Üks põhjus, miks sa võid olla peale trenni väga näljane on ka see, et sa ei teadvusta, mida suudad ja soovid saavutada. Võta tranni kui protsessi, mitte kui millegi kohest saavutamist. Enne kui trenni lähed, valmista endale snäkk või eine, mida saad peale trenni süüa.

Kui teed jõutrenni, siis tarbi veel enam vett.

Musklite treenimine tekitab nälga, seega vaata, et sa jooks piisavalt vett. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles