Suurim viga, mida kaalukaotusel tehakse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Teed trenni, jälgid toitumist, kuid kaal ei lange. Ilmselt teed ka sina kaalu langetamisel seda tüüpilist viga.

«Kuluta 600 kalorit 60 minutiga!» Kas selline trenni loosung kõlab tuttavalt? Või jälgid pidevalt jooksulindil kulutatud kalorite eesmärki?

Tegelikkuses on kõik taolised energia kulu arvutamise meetodid ülimalt ebatäpsed, kirjutab Women´s Health. Iga inimese kalorite kulu sõltub tema eripäradest. Kui ühel kulub 500 kalorit, võib teisel samas trennis kuluda vaid 300 kalorit.

Kuidas valearvestus kaalu kaotamisele saatuslikuks saab? Oled sättinud endale eesmärgiks kulutada 500 kalorit ning seejärel saad õhtul premeerida end selle kaua igatsetud maiusega. Heausklikult usud, et jääd kaloritega tasakaalu, kuid tegelikkuses oled tarbinud palju rohkem energiat kui kulutanud. Et seda vältida, jäta alati väike eksimisruum oma arvutustesse või katseta erinevaid trenni kellasid, et võrrelda tulemusi. Tõde on kuskil keskel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles