5 parimat moenime Riiast.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riia moenädalal nähtud rohkem kui 20 disaineri hulgas oli nii vanu olijaid kui uusi tulijaid, külalisi lähemalt ja kaugemalt. Noppisime välja viis disainerit, kelle loominguga tasub kindlasti lähemalt tutvust teha. Parimatest parimad on siin!

Dace Bachmann
Dace Bachmann Foto: Mark Litvyakov (Riga Fashion Week)r

Dace Bachmann

Läti üks tuntumaid rõivadisainereid on püsinud üldsuse huviorbiidis juba aastaid, ilmselt tänu oma võimekusele iga kord millegagi üllatada või vähemalt mitte lati alt läbi joosta. Ka sel korral näitas ta end taas kui osavat ideede sünteesijat, pannes ühte tervikusse kokku ürgselt naturaalsed kangad ja futuristlikud vormid. Tulemuseks aga pole pelgalt kontseptsioon, vaid igati kaasaegne ja kantav moedisain.

Talented
Talented Foto: Mark Litvyakov (Riga Fashion Week)
Liborio saabus külmale Lätimaale Itaaliast, kus ta on juba kaua disainerina tegutsenud. Tema eelnevate saavutuste hulka kuulub pikaaegne koostöö Gianfranco Ferré’ga

Tegemist on disainer Indra Komarova loodud üsna uue kaubamärgiga, mis uurib oma disainis lätlaseks olemise tähendusi ning kokkupuutepunkte võõraste kultuuridega - üsnagi südamelähedane teema selle maailmanurga väikerahvastele. Lätit näeb siin põhiliselt tagasihoidliku ja vaoshoituna, sekka mõni moonipunane sähvatus või kohaliku looduse tegelastest konstrueeritud havai-särk. Väikese krutskiga intrigeeriv konservatiivsus - nii võiks ju Lätit tõlgendada küll.

NóLó
NóLó Foto: Mark Litvyakov (Riga Fashion Week)

NóLó

Ei kiirmoele, jah kiirtoidule? Tänapäev tundub olevat täidetud vastukäivustest, irooniast ja paindlikest põhimõtetest, läbi sellise prisma on ehk mõistetavam ka NóLó viimane kollektsioon, mis valmis koostöös kiirtoiduhiid McDonaldsiga. Kui see kõigile ehk mitte nii mokkamööda asjaolu kõrvale jätta, on tegemist igati lustaka rõivareaga, mille söödav disain kasvab ilmselgelt välja Warholi pärandist. Kolmeosaline kollektsioon mängib läbi kogu “meie aja kangelase” argipäeva, alates hommikusest sissemagamisest kuni õhtuse raju peoni, et järgmisel päeval variatsioonidega taas korduda.

DiLiborio
DiLiborio Foto: Mark Litvyakov (Riga Fashion Week)

Di Liborio

Liborio saabus külmale Lätimaale Itaaliast, kus ta on juba kaua disainerina tegutsenud. Tema eelnevate saavutuste hulka kuulub pikaaegne koostöö Gianfranco Ferré’ga, kelle juures ta 16 aastat valmisrõivaste äri juhtis ning ühtlasi ka kõrgmoe õhku sisse hingas. Pärast seda on ta rännanud mööda ilma ja proovinud erinevaid ameteid, muuhulgas ka stsenograafiat ja kostüümikunsti, ning nüüd peatunud pikemalt moeloomingul. Käesolev kollektsioon on raskelt inspireeritud DIY sõlmimistehnikast, tulemuseks sümpaatne boho-punk, milles selgelt näha luksuslikkuse puudutust.

Lena Lumelsky
Lena Lumelsky Foto: Mark Litvyakov (Riga Fashion Week)

Lena Lumelsky

Krimmis sündinud ja praegu Belgias tegutsev Lena Lumelsky on oma senise tegevuse sügavuselt ning disaini küpsuselt ilmselt üks üllatavamaid leide sellelt moenädalalt. Lena on kogu oma disanerielu jooksul vaadanud nii minevikku kui olevikku, seadnud kahtluse alla eri ajastute iluideaale, neid lammutanud ja uuesti kokku pannud, püüdes ennustada ka tulevikku. Paljuski paljastuvad tema ideed ja otsingutel leitu alles rõivast kandes ja lähemalt kogedes, sest materjalidele ja detailidele paneb ta suurt rõhku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles