Üheksa viisi, kuidas meeldida teistele inimestele

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Paljud uuringud näitavad, et see, kas meile keegi meeldib või mitte, oleneb paljuski väikestest ja pealtnäha tühistest detailidest. Mis need aga on?

  1. Hoia käes sooja jooki. Hiljutisest uuringsut paljastus, et füüsiline soojus on seotud n-ö inimliku soojusega ehk teisisõnu – juues kohvi või teed kellegi seltskonnas, jätad sa suurema tõenäosusega endast sooja ja meeldiva inimese mulje, kirjutab Business Insider.
  2. Räägi kõrge hääletooniga. 2014. aastal läbi viidud uuringus selgus, et mehed ja naised, kes rääksid kõrgema hääletooniga tundusid inimestele usaldusväärsemad ja meeldivamad.
  3. Riietu moekalt. Uuringu järgi, mis tehti 2011. aastal selgus, et ekstravertsed ja enda välimust tähtsaks pidavad inimesed meeldisid teistele rohkem. See tuleneb suuresti sellest, et ekstravertsed inimesed kannavad üldiselt moekamaid ja huvitavamaid riideid.
  4. Näe välja enesekindel ja energiline. Uuring paljastas, et inimeste kehaliigutused, mis olid energilised ja kindlameelsed tundusid teistele sümpaatsed.
  5. Kopeeri inimest, kellega koos oled. Sellist praktikat nimetatakse peegeldamiseks ja see tähendab, et inimene teeb oma vestluspartneriga sarnaseid liigutusi ja žeste.
  6. Veeda aega inimeste seltsis, kes sulle meeldivad. Tuleb välja, et inimesed, kes meile tunduvad huvitavad ja meeldivad, tunnevad meie vastu sama. Seega eelistame sarnaste huvidega inimesi.
  7. Katsu aeg-ajalt oma vestluspartnerit. Aeg-ajalt riivamisi teise puudutamine loob sooja ja usaldusväärse sideme, mis omakorda paneb meid teistele rohkem meeldima.
  8. Naerata. Kõik uuringud näitavad, et naeratavad ja õnneliku olemisega inimesed on populaarsemad kui kurvameelsed ja mossis.
  9. Lase teisel rääkida. Inimestel meeldib, kui neid kuulatakse ja kui seda tehakse veel tähelepanelikult, seda parem. Kui soovid kellelegi meeldida, siis kuula, mida ta räägib ja lase tal rääkida.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles