Mõnus retsept: veganisõbralik kodune mitmeviljapuder seemnetega

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Daily

Külmadel hommikutel pole midagi mõnusamat auravast, kiudainetest ja energiast pungil pudrust, mille saab ise väärtuslikest teraviljadest kokku segada ja meelepärase piimaga valmis keeta!

«Puder pole enam ammu igav kooslus kaerahelvestest ja piimast, vaid põnev mängumaa, kus kohtuvad erinevad taimsed piimad ja teraviljad ning lisandid marjadest röstitud pähkliteni,» ütleb Tammsaare ärikeskuse Daily lõunarestorani peakokk Merlin Sõber. «Et aga just meelepärane suutäis valmis keeta, soovitan koju erinevaid teravilju varuda ja sobiva maitse saamiseks katsetama asuda. Kindlasti ei tohiks unustada seemneid, mis aitavad kiirendada seedimist ning pakatavad kasulikest rasvadest.»

Nädalavahetuse eel soovitab peakokk pisut soolase maitsega putru, milles kohtuvad väärtuslikud teraviljad, taimne piim ja seemned.

Retsept on vegansõbralik, ei sisalda laktoosi ega gluteeni.

Kodune mitmeviljapuder seemnetega (neljale)

  • 40g jämedaid kaerahelbeid (võimalusel gluteenivabasid)
  • 40 g riisihelbeid
  • 40g hirsihelbeid
  • 10g seemnesegu
  • 1l sojapiima
  • Soola

Alustuseks kuumuta sojapiim, lisa kõik helbed ja seemned ning hauta 5-15 minutid tasasel tulel. Puder on valmis, kui helbed on mõnusalt pehmed ja puder paksenenud.

Sojapiima magusat maitset saad tasakaalustada näpuotsatäie soola lisamisega.

Puder serveeri meelepäraste pähklite, puuviljade, marjade või kookoshelvestega ning magusa maitse lisamiseks kasuta mett või agaavisiirupit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles