Viis veganlusega seotud müüti

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: (c) panthermedia.net / Mykola Lunov

Veganlus tekitab inimestes väga kahetisi tundeid. Sellega seoses on liikvel ka mitmed veganlusega seotud müüdid.

1. Veganlus kõige tervislikum elustiil

Kuigi vegani söögid pakatavad tervisest, ei tähenda see, et veganid kõigist oma pahedest loobuks. Vegani toidulauale võivad kuuluda ka kommid, soolased snäkid ja magustatud joogid. Veganlus ise ei tähenda automaatselt tervislikkust.

2. Veganlus on kallis

Vegan ei tähenda seda, et pead valima restoranis kõige kallemaid toite või osta oma toiduaineid vaid kalleimatest ökopoodidest. Hea vegani söögi saab kokku panna ka tavalisetest toiduainetest.

3. Veganid ei söö piisavalt valke

Ka erinevad vegantoidud sisaldavad taimseid valke. See on ilmselt kõige levinum arvamus veganite kohta, et nende valgud saamata jäävad.

4. Veganid võivad süüa kõike suurtes kogustes

Ka veganite puhul kehtib ütlus, et kõike tuleb tarbida mõõdukalt. Isegi vegantoidust on võimalik end ülekaaluliseks süüa,

5. Veganitel pole kunagi kõht täis

Tõesti, vaid salatilehed kõhtu ei täida, kuid sarnaselt kõigesööjatele, tuleb ka veganitel oma sööke ette valmistada. Täisteratooted ning taimsed valgud aitavad kõhu täis saada.

Allikas: EliteDaily

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles