Lennusaatjate soovitused: kuidas lennukis kõige mugavamalt magada?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui sind ootab pikemat sorti reis, siis tasub maksimaalselt ära kasutada lennuaega, et vähendada ärevust, väsimust ja stressi. Lennukis sõba silmale saamine võib lennukogemust märgatavalt parandada – kui tead, kuidas seda õigesti teha.

CheatSheet toob välja lennusaatjate soovitused, kuidas lendavas raudlinnus kõige paremini uinuda.

Riietu mugavalt

Eelista keha ümber mitte väga liibuvaid rõivaid, samuti kanna sooje sokke, mugavaid jalanõusid ja midagi, millel on rohkelt taskuid – mida vähem pagasit pead endaga kaasas kandma, seda parem.

Eelista aknaalust istet

Asi pole ainult vaates, uinuda on kergem, kui keegi pidevalt sinust mööda ei saali, pealegi saad seal toetuda millegi muu kui ehmunud naabri õla vastu.

Kasuta kaelapatja

Proovi keerata kaelapadi «valepidi», nii et padi toetab ka su lõuga – nii on sul olemas toetus, kui magades pea rinnale vajub.

Kasuta käsipagasit jalatoena

Paiguta käsipagas eeloleva istme alla (kui sa istud reas, kus seda on teha lubatud), siis saad sellele toetada jalad ja seljal on mugavam.

Ära söö liiga palju

Suhkrut ja kofeiini täistuubitud näksid ei lase sul rahulikult uinuda, samuti väldi alkoholi, kuna see segab normaalset unetsüklit.

Võta appi valge müra

Kui muusikast ei piisa, et ümbritsevad helid summutada, kasuta valge müra äppi. Või kasuta kõrvatroppe – ka need aitavad müra ja helide vastu.

Kasuta silmaklappe

Aknakatte alla tõmbamisest ei pruugi piisata, et valgust vähendada. Selleks paki kaasa silmaklapid.

Võta melatoniini

Melatoniin on aine, mida keha toodab, et paremini uinuda. Melatoniini müüakse ka apteekides ning lühiajalise mõju tõttu on see hea abivahend lennukis uinumiseks.

Oota õhkutõusuni

Kuna õhkutõusul pole lubatud aknakatteid sulgeda ega tooli seljatuge alla lasta, valmistu uinakuks siis, kui oled juba õhus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles