Uus avastus: hea näokreemi koostisosa on veri

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: (c) panthermedia.net / Esben Hansen

Räägitakse, et ilu tuleb seestpoolt. Tavaliselt mõeldakse selle all, et ilu algab toitumisest. Nüüd aga on see ütlus omandanud täiesti uue tähenduse. Nahaguru dr. Barbara Sturm tuli välja enda uue nahaniisutajaga MC1 Blood Moisturizer, mille eest peab välja käima 1400 dollarit. Mis kõige kummalisem-selle salajane imetegija on veri.

New Yorgi dermatoloogi Joshua Zeichner sõnul sisaldavad trombotsüüdid veres mitmeid kasvufaktoreid, mis saadavad vananevatele naharakkudele sõnumi, et nad käituksid kui noored terved rakud. Zeichneri sõnul on veri imeravim nii vananeva naha kui hõrenevate juuste korral. 

Ta lisab, et vereplasmat saab määrida nahale, süstida näo- või peanaha alla. Kasvufaktorid aitavad naha all turgutada kollageeni tootmist ning kuna need tulevad su enda organismist, mõjuvad kasvufaktorid eriti aktiivselt, kirjutab WellAndGood.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles