Kuus põhjust, miks sa oled halb sõber

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sõbrad on hakanud imelikult käituma ja väldivad su seltskonda. Milles on probleem? Võimalik, et oled hoolimatu ja pane seda ise tähelegi.

Kui sa ei taha oma sõpru kogemata endast eemale peletada, siis pane tähele, et sa ei teeks neid tüüpilisi vigu, õpetab Pure Wow.

Sa hüppad pidevalt viimasel minutil alt. Vahel on ju loomulik, et midagi tuleb ette või saad alles enne väljaminekut aru, et sul ei ole tegelikult üldse jaksu. Nii ei saa aga väga tihti käituda, sest sõpradele jääb mulje, et sa ei tahagi nendega koos aega veeta.

Sa ootad, et sõber helistaks esimesena. Kui sõbrad on alati sunnitud ise sinuga ühendust otsima, saavad nad aru, et sa ei panusta sellesse sõprussuhtesse nii nagu nemad. Kui sa ei ole ise väga hakkaja olnud, proovi seda vahelduseks teha ja organiseeri midagi põnevat.

Sa eeldad, et teie sõprus jääb alatiseks samasuguseks. Aga inimesed muutuvad. Kui sa ei suuda leppida sellega, et suhted arenevad omasoodu, võid sellega oma sõpru eemale peletada. Vahel on paratamatu, et suhtlemise sagedus varieerub. Mine vooluga kaasa ja hoia oma sõpradest kinni.

Sul on liiga suured ootused. Ka kõige paremal sõbrannal on oma elu, milles sina ei ole osaline. Sa ei ole tema maailma naba ja ei tohi pahandada, kui tema elus on vahepeal muid prioriteete. Ära võta isiklikult, kui sõber ei saa alati sinu palve peale kokku saada.

Sa vahetad sõpru väga kergekäeliselt. Sõbrad ikka tulevad ja lähevad, see on elu loomulik osa. Kui seda juhtub väga sageli, on probleem ilmselt sinus endas. Mõtle järele, miks sa ei lase kedagi endale päriselt ligi?

Sa sekkud sõbra ellu. Hea sõber kuulab ära ja annab nõu, kuid mitte liiga palju. Ära ole oma sõprade suhete koha pealt liiga kriitiline, sest muidu tundub neile, et sa õõnestad ja ei toeta nende suhteid. Vahel ei ole kriitikast kasu ja sõber peab oma vitsad ise kätte saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles