Seitse asja, mida pulmas ei tohiks teha

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Pulma minnes kehtivad teatud kirjutamata reeglid, millega oleks viisakas arvestada. Mis on aga asjad, mida palumakülastajana peaks vältima?

Mõned asjad, mida pulma minnes silmas pidada.

  1. Ära kanna valget. Seda oled sa tõenäoliselt juba kuulnud, kuid tasub üle korrata ja isegi juhul kui pruut valget ei kanna, kirjutab The List.  Valge värv on ajalooliselt kujunenud pruutkleidi värviks ja kui sa kannad külalisena valget, siis on see etiketi rikkumine.
  2. Ära veeda tervet õhtut baaris. Kuigi pulm on eelkõige pidu, siis kontrolli oma alkoholi tarbimist. See on ikkagi pruudi ja peigmehe õhtu ja oleks kurb, kui sa tekitad piinliku olukorra või tekitad liigest tähelepanu.
  3. Ära kommenteeri asju, mis sulle ei meeldi. Isegi kui sa leiad, et pulmalaud või dekoratsioonid ei ole sinu maitse, siis see ei ole sinu koht seda öelda. Pea meeles, et see päev ei ole pühendatud sulle, vaid pruutpaarile.
  4. Ära jää pruudi või peigmehega liialt pikalt lobisema. Kuna pulm on suur pidu, kus võib olla palju rahvast, kes kõik soovivad pruutpaariga rääkida, siis lepi sellega, kui nad tulevad korra su laua juurde ja teevad sinuga juttu.
  5. Ära võta kaasa oma profikaamerat. Tõenäoliselt on pruutpaar pannud palju raha professionaalse fotograafi alla, seega lase tal teha oma tööd ja ära sekku. Võid aga pilte klõpsida oma mobiiltelefoniga.
  6. Ära võta kaasa üllatuskaaslast. See ei ole viisakas, kui tuled pulma kaaslasega, keda pole sa pruutpaarile maininud ja kellega nad pole arvestanud. See võib ka tekitada piinliku või segadust tekitava olukorra.
  7. Ära unusta kingitust. Kui su sõbrad on teinud suure pulmapeo ja kulutanud palju raha, siis on igati viisakas teha ka vääriline kingitus. See ei pea olema kallis ega uhke, kuid südamlik ja meeldejääv.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles