Galerii: Baltikumi parimaks noorkokaks pärjati eestlanna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja jõudis lõpule Baltimaade suurim noorte kokandusvõistlus «Samsung Galaxy Dream Chef» ehk «Unistuste kokk», mille üldvõidu pälvis 23-aastane eestlanna Helene Pihl.

Helene jõudis võistlusele tänu oma elukaaslasele, kes soovitas tal saatest kindlasti osa võtta. «Ma olen väga õnnelik ja tänulik selle tiitli ja tunnustuse üle,» rääkis Helene. «Minu jaoks on väga oluline, et minusse usuti nii kodus kui ka sarja kohtunike poolt ja ma sain võistluselt väga palju väärtuslikke teadmisi, oskusi ning uusi sõpru.» Neiu lisas, et tal on unistus ja soov ka edaspidi tegutseda toitlustusvaldkonnas, kuid täpseid plaane veel ei avalda. «Usun, et peagi saan ka rohkem rääkida ning see kindlasti rõõmustab teid.»

Samsung Galaxy Dream Chefi võistlusel Eestit esindanud kohtuniku, kokk Aaro Lode sõnul tuli võit koju just tänu Helene arengule terve saatesarja jooksul. «Helene pingutas väga ning saatest saatesse me nägime, kuidas tema enesekindlus, maitsete tajumine ja tehnikad arenesid. Ta oli sihikindel ja avatud ning just seda me hindasime kõige enam,» ütles Lode. Kohtuniku sõnul olid Helene finaalis esitletud toidud väga maitsvad ning peegeldasid erinevate koostisosade kombineerimisoskust. «Alati ei pea tegema keerukaid asju, sest kõige olulisem on toidu puhul just maitse,» märkis Lode.

Helene pidi tiitli nimel võistlema Läti ja Leedu parimate noorkokkadega Monta Meiere ja Mantvydas Risikusega. Ülesanne oli kõigil sama: valmistada kolmekäiguline menüü ette antud kohalikest Baltimaade toiduainetest ning pearoog tuli teha Läänemere kalast, mille noored valisid pimesi kompides. Kõigi võistlejate toidud olid nende võistluse parimad sooritused ja valiku tegemine osutus kohtunikel üsna keeruliseks.

«Viimases episoodis pole võibolla võistlejate ärevuse kõrval nii hästi näha meie, kohtunike pinget,» ütles Lode. «Neid komponente, mis teevad ühest noorest kokast Baltikumi parima koka on äärmiselt palju ja võitja valimisel võtsime arvesse kogu noorte senise arengu ja võimaliku potentsiaali.» Lode sõnul on kõik sarjas osalenud kokad juba võitnud ning iga finalist oleks olnud väärt seda tiitlit. «Sarjas osalenud noortes on peidus väga palju andekust ning loodame, et saime koos teiste kohtunikega anda neile juurde väärtuslikke teadmisi ja oskusi. Soovime kõigile osalenud 12 noorele sihikindlust oma kokandusalaste unistuste poole liikumisel,» tunnustas Lode.

Samsung Galaxy Dream Chef kokandusvõistlus on kolme Balti riigi ühisettevõtmine, kus parima koka tiitli nimel asusid võistlema 12 toiduhuvilist, ühest riigist vastavalt neli noort. Igas saates tuli läbida kohtunike poolt ette antud ülesandeid ning panna oma oskused proovile erinevates vahevõistlustes. Sooritusi on terve seriaali jooksul hinnanud kolme riigi toiduspetsialistid: Konteineri üks omanik, Aasia toitude ekspert ja kokaraamatu autor Aaro Lode Eestist; Arturs Taškans Lätist, kes on kohaliku populaarse restorani Rocket Bean Roastery peakokk; ning toiduarmastaja ja kohalikele noortele mõeldud toiduakadeemia ellukutsuja Linas Ginaitis Leedust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles