Terviseeksperdid paljastavad: soolases praes võib olla rohkem suhkrut kui juustukoogis

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Restoranis söömas käies ei pruugi me tähele panna, kui ebatervislikud ja kaloririkkad on sealsed toidud. Kuid tuleb välja, et isegi soolased toidud võivad sisaldada rohkem suhkrut kui nii mõnigi magustoit.

Selgus, et kõige suhkrusem on tüüpiline ja populaarne restorani- või pubitoit BBQ searibid, milles on koguni 13,5 teelusikatäit suhkrut, vahendab Daily Mail. Tihtipeale võtame toidu juurde ka joogi ja kui selleks joogiks on puuviljakokteil või smuuti, siis on seal suhkrut 11 teelusikatäit.

Väga suhkrurikas on ka populaarne Aasia toit Pat Thai, kus on 10 teelusikatäit suhkrut. Järgeb Subway võileib 9 ja pizza 8 teelusikatäiega. Võrdluseks võib tuua tuntud Ameerika juustukoogi, kus on ainult 7,5 teelusikatäit suhkrut. Märkimisväärne on ka, et peaaegu kõik eelnimetatud toidud sisaldasid rohkem suhkrut kui näiteks coca-cola (7,8 tl).

Seega teinekord, kui külastad restorani, mõtle, kui palju kaloreid sa saaksid kokku hoida, kui valmistaksid toitu hoopis kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles